Noin parituhatta opiskelijaa osoitti mieltään eilen keskiviikkona 21. huhtikuuta Helsingissä maksuttoman koulutuksen puolesta. Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton mielenosoitus kulki Senaatintorilta eduskuntatalon portaille, missä joukon otti vastaan opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) sekä edustajat kaikista eduskuntapuolueista.

kuvat: Anna Ojamies
kuvat: Anna Ojamies

Kahdeksan eduskuntapuolueen edustajat vakuuttivat maksuttomuuden säilyvän suomalaisissa korkeakouluissa tämän vaalikauden jälkeenkin.
Opiskelijat antoivat poliitikoille välitöntä palautetta; maksuttomuuslupaukset kirvoittivat spontaaneja suosionosoituksia, mutta kritiikkiäkin oli ilmassa: kun perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner sanoi kannattavansa maksutonta korkeakoulutusta suomalaisille opiskelijoille, puhkesi yleisö ”kaikille, kaikille”-huutoihin, viitaten EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tuleviin opiskelijoihin.

lukukausimaksumiekkari2

lukukausimaksumiekkari3

Jyväskylästä mielenosoitukseen osallistui bussilastillinen opiskelijoita.
”Olen tyytyväinen, että näin paljon porukkaa lähti mukaan. Ehkä nyt tajutaan, että myös eduskuntavaaliehdokkaiden pitää sitoutua siihen, ettei koulutuksen maksullisuutta aiota ajaa vaalien jälkeenkään ”, kommentoi JYYn hallituksen kopovastaava Anna Ojamies (sd.).

Marja Honkonen
paatoimittaja(a)jyy.fi

Arkisto: Maksuton koulutus vetelee viimeisiään (Jylkkäri 16/2009)

lukukausimaksumiekkari1