SYL

Suomen ylioppilaskuntien liiton ensi vuoden puheenjohtajaksi valittiin Akseli Tiitta

Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous valitsi Tampereella marraskuussa liiton hallituksen 2024.

Uutiset

20.11.2023

Jenni Suutari tavoittelee Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajuutta – Tärkein tavoite olisi opiskelijoiden toimeentulon parantaminen

Suutaria puheenjohtajaksi esittää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajisto ja hallitus valitaan marraskuussa.

Uutiset

29.9.2023

Ylioppilaskuntien automaattista jäsenyyttä selvitetään taas – SYL ei kannata luopumista: ”Näyttää, että selvityksiä halutaan tehdä niin pitkään, että tulos on jäsenyyskriittisille miellyttävä”

Jos ylioppilaskuntien automaattisesta jäsenyydestä luovutaan, monien ylioppilaskuntien toiminta todennäköisesti pienenisi. Vaikutuksia olisi myös Suomen ylioppilaskuntien liiton toimintaan.

Uutiset

13.8.2023

Kymmeniä puheita, vääntöä sanamuodoista ja vaaleja – Marraskuussa Espoon Korpilammella järjestettiin kokous, jossa linjattiin, miten opiskelijoiden edunvalvontaa hoidetaan ensi vuonna

Kaksipäiväisessä Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa päätettiin liiton toiminnasta, taloudesta ja hallituksesta.

Ilmiöt

24.11.2022

Jenni Suutari valittiin SYL:n hallitukseen suurimmalla äänimäärällä – ”Korkeakoulupolitiikkaa ei ole tehty tarpeeksi kestävällä tavalla”

JYYn hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Suutari haluaa edistää SYL:n hallituksessa opiskelijoiden asioita ja tehdä korkeakouluopinnoista saavutettavampia.

Uutiset

23.11.2022

Inflaatio kiihdyttää opintolainan korkojen kasvua – Muutos koskettaa suurta osaa opiskelijoista, sillä lainanottajia on ennätysmäärä

Ylioppilaskuntien liitto SYL on vaatinut opintolainojen korkokaton tai vastaavan korkosuojan säätämistä suojaamaan opiskelijoita korkoriskeiltä.

Uutiset

21.11.2022

Tuleeko avoimen väylästä maksullinen kiihdytyskaista yliopistoon, vai tilaisuus paikata huonosti menneet yo-kokeet?

Avoimen yliopiston väylästä on muodostumassa merkittävä hakureitti yliopistoon todistusvalinnan ja pääsykokeiden rinnalle. Osassa yliopistoja avoimen väylästä on povailtu tulevaisuudessa jopa suurempaa hakureittiä kuin valintakokeista.

Uutiset

2.3.2020

JYYn Heidi Rättyä valittiin SYL:n hallitukseen

JYYn hallituksessa korkeakoulupolitiikasta ja kansainvälisistä asioista vastaava Rättyä odottaa innolla pääsyä valtakunnallisen edunvalvontatyön pariin.

Uutiset

19.11.2018

Siirry takaisin sivun alkuun