SUOMEN ylioppilaskuntien liitto SYL:n puheenjohtajaksi vuodelle 2024 on valittu Akseli Tiitta Turun yliopiston ylioppilaskunnasta. 23-vuotias Tiitta opiskelee Turussa taloustiedettä ja tietotekniikkaa. Hän on TYY:n kuluvan vuoden hallituksen puheenjohtaja.

SYL:n puheenjohtajana Tiitta aikoo painottaa ensi vuonna vaikuttamista nykyisen hallituksen politiikkaan sekä rakentavaa keskustelua opiskelijoiden asioista.

Puheenjohtajaksi haki myös Jenni Suutari Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta.

Puheenjohtajavalinnan teki SYL:n liittokokous. Puheenjohtajan lisäksi kokous valitsi SYL:n ensi vuoden hallitukseen kuusi jäsentä: Jesse Häyhän (LYY), Jaakko Sirénin (Kokoomusopiskelijat), Totti Korpuan (AYY), Aino Halisen (TREY), Eugenie Tuoma van der Meulenin (TaiYo) ja Irja Vaaterin (HYY).

Kaikkiaan Suomen noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa edustavan SYL:n liittokokous järjestettiin tänä vuonna Tampereen yliopistolla 17.–18. marraskuuta. Henkilövalintojen lisäksi kokouksessa päätettiin ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja liiton taloudesta.

 

Lue myös:

Kymmeniä puheita, vääntöä sanamuodoista ja vaaleja – Marraskuussa Espoon Korpilammella järjestettiin kokous, jossa linjattiin, miten opiskelijoiden edunvalvontaa hoidetaan ensi vuonna. Jyväskylän ylioppilaslehti 24.11.2022