07-kansi-jekMusiikinteon ohessa raitiovaunua ajavan, helsinkiläisen Jaakko Eino Kalevin toinen kokopitkä Modern Life sisältää kahden vinyylin verran kotikutoista tanssimusiikkia. Diskobiitit ja minimalistiset melodiat kuljettavat kevyen humoristista kokonaisuutta letkeästi eteenpäin.
Jaakko Eino Kalevin musiikista löytyy tunnistettava Helmi Levyt -tatsi. Tuotanto on pienimuotoista  ja meininki tulee kuulijaa lähelle. Hiomaton ja spontaanin oloinen soitto tekee musiikin syntyhetken aistittavaksi.
Hulvaton lainaraita Flexible Heart on kokolailla tasavahvan levyn selkein hitti. Pelkistetyt taustat ja Jaakko Eino Kalevin huojuva laulu muodostavat yhdessä täydellisen, kasarinostalgiaa tihkuvan nostatusbiisin. Kertosäkeen ylimauton ”You don’t have to say that you love me/ just show how flexible you are” -hokema tukee lempeän parodista kokonaisuutta.
Aavemainen Fade Away nojaa Kraftwerk-tyyliseen riffiin ja saa aikaan kauniin hypnoottisen tunnelman. Pleasant Cruise päättää levyn vanhojen tietokonepelien musiikista ammentavalla, miellyttävästi kuplivalla poljennolla.

Rauli Karjalainen

”Letkeä, hiomaton, humoristinen.”