Teksti, musiikki, ohjaus: Antti Viitamäki, kokoava koreografi: Miia Elivuo, rooleissa mm.: Jonas Saari, Elsa Kalervo, Hannu Sompinmäki, Heta Hämäläinen, Jaakko Junttila, Mika Partanen, Jarmo Savela, Sauli Yksjärvi.

Tanssiteatteri Krampin Dracula on tekijöiltään melkoinen ponnistus. Yli satapäinen työryhmä ei ole uurastanut turhaan, sillä kahdessa vuodessa Säynätsalon Findomon tehtaan uumeniin on luotu hieno ja persoonallinen kauhumusikaali. Tarina etenee jouhevasti ja runsaasti tanssia sekä akrobatiaa sisältävä esitys on monipuolinen ja ehjä kokonaisuus. Erityisesti visuaaliset oivallukset juonen kannalta tärkeiden käänteiden kuvittamiseksi ilahduttavat. Pääesiintyjistä vakuuttavin on Elsa Kalervo Mina Murrayn ja Elisabetan rooleissa. Tasaisesta näyttelijäkaartista erottuu myös Jarmo Savela professori Abraham van Helsingin roolissa, joka tuo muuten vakavailmeiseen tarinaan ripauksen kepeyttä.
Ensi-iltaa jäi häiritsemään ainoastaan pienet ongelmat valaistuksen ja äänentoiston kanssa. Kolkko tehdashalli luo tarvittavan synkän tunnelman, mutta ylimääräiset pörinät ja kolinat vievät turhan helposti huomion pois lavalta.

Juha Korhonen