Ei hakutuloksia.

Näin vaaleissa käy

Nyt on se Suuri Päivä! JYYn edustajiston 41 paikkaa tulevaksi kahdeksi vuodeksi jaetaan tänä iltana – paitsi siis ne parikymmentä, joihin haalitaan varajäseniä kesken kausien vaaleilla valittavien edaattorien häipyvän kuka ties minnekin.

Koska kaikki tiedämme komeista mainoskampanjoista, että veikkaamalla suomalainen voittaa aina, niin onhan sitä sitten veikattava erilaisia asioita. Kuten nyt vaikka JYYn edarivaalien tulosta.

Ohessa on siis veikkaus siitä, miten 41 edaattorin paikkaa jakautuvat ryhmittäin. Arvio perustuu ehdokasmääriin, aiempien vaalien tuloksiin, uskomuksiin erilaisten äänestäjäryhmien aktiivisuudesta ja tuntumaan siitä, millainen on yleinen ilmapiiri kampuksella.

Jokainen saa vetää siitä herneen nenäänsä, jos haluaa, ja haukkua arvion lyttyyn tuolla kommenteissa. Varsinkin vaalikrapulasta toipuessa huomisaamuna on varmasti itse kunkin kiva kirjoittaa, miten väärässä veikkaus olikaan. Mikäs sen parempaa!

Täytyy myös muistaa, että vaalitulokseen voi vaikuttaa vielä tänään, aina kello 20 asti.

Pörssi & Dumppi 8 paikkaa

Grönioni 8 paikkaa

Demariopiskelijat 7 paikkaa

Kokoomusopiskelijat 6 paikkaa

JYVIVA 5 paikkaa

Keskustaopiskelijat 2 paikkaa

PresSure 2 paikkaa

Kristilliset Opiskelijat 2 paikkaa

Poikkitieteilijät 1 paikka

 1. Antti Vesala

  Ennuste näyttää melko realistiselta, ja suuruusluokat varmaan tulevat olemaan jotain tuon suuntaista, ellei satu aivan ihmeitä.

  Oma veikkaukseni on alla.

  PD 8
  GR 7
  DEM 6
  KOK 6
  JYVIVA 6
  KESK 3
  KRIS 2
  PRES 2
  POIK 1
  Yhteensä 41

  Uskon JYVIVA:n rokottavan Grönionia ainakin sen verran, että 8 paikkaan vauhti ei riitä. Maltillisen äärivasemmiston ja sosialistiopiskelijoiden jäämistöstä tulee jo kohtalaisen tukeva pohja. Vihreän vasemmiston lanseeraaminen saattaa mennä myös demarien taskulle, koska ”Vihreä vasemmisto” nyt vain on uskottavampi punavihreyden ja vaihtoehtoisuuden ilmentäjä kuin satavuotiaan SDP:n nuorisosiipi. JYVIVA on kieltämättä hankala ennustettava. Se voi mennä aivan puihinkin, mutta veikkaan kuitenkin vahvaa tulosta ja nimenomaan Grönionin ja Demarien kustannuksella.

  Häntäpäässä ehdokasmäärän putoaminen epäilemättä heikentää kristillisiä ja Keskustaa, mutta Keskustan kohdalla tuskin ihan niin paljon kuin VV:n veikkauksessa. Itse asiassa tämä masinoitu lapsellinen ”vaalivilppikohu” luultavasti koitui eräänlaiseksi lautakasaksi, joka toi Keskustaopiskelijoille vain ekstranäkyvyyttä ja myötätuntopisteitä.

  Poikkareiden liittymistä Akateemisen Siperia Seuran, Ilkka-puolueen ja Sosialistiopiskelijoiden seuraksi entisten ylioppilaskuntaryhmien galleriaan saadaan edelleen vain odottaa. Se on kuin Itä-Rooma, joka pystyy tuhat vuotta vain degeneroitumaan ja pysymään silti olemassaolevien kirjoissa. 🙂

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Tero U.

  Meikä veikkaa tämmöstä:
  PD 6
  GR 7
  DEM 7
  KOK 6
  JYVIVA 5
  KESK 3
  KRIS 3
  PRES 2
  POIK 2

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Matti Tyynysniemi

  Aika hyvin veikattu V. Vallattomalta, demarit seiskaan ja kepu kahteen. Kaikki muutkin korkeintaan yhdellä pielessä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.