Asko Soukka (tai hänen tietokoneensa) on tehnyt ison työn. Hän on kerännyt edustajistoehdokkaiden vastaukset SYL:n vaalikoneesta ryhmittäin ja koonnut tiedot JYYn foorumille. Kiitos tästä!

Eroja ryhmien välillä on nähtävissä ihan paljaalla silmällä. Ja mielenkiintoisia eroja löytyy. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

JYYn jäsenmaksu on liian suuri vain Pörssin & Dumpin enemmistön mielestä. Myös Kokoomusopiskelijoissa ja Grönionissa sen suuruus aiheuttaa vähän narinaa. PresSuren ja Kristillisten opiskelijoiden mielestä summa on sopiva. Jäsenmaksua ei korottaisi kukaan.

Kokkareista yli puolet haluaisi EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden pulittavan opiskeluistaan riihikuivaa käteistä. Myös P & D:llä on samansuuntaisia ajatuksia. JYVIVA, Grönioni ja kristilliset pitäisivät kaikki opiskelun maksuttomana myös ulkomaalaisille.

Entäs sitten kehitysyhteistyö? Kokoomuksen, keskustan ja P & D:n enemmistö lopettaisi JYYn huseeraamisen kehitysmaiden apuna, ja ne vetoavat vapaaehtoisuuden puolesta. Itse asiassa yllättävää on, että vain JYVIVA:n porukassa ihan kaikki katsovat kehitysyhteistyön olevan täysin ok. Muissa ryhmissä vapaaehtoisuuteen vetoavia on ainakin jonkinmoinen määrä. Feissarit siis kampukselle, vai?

Väitteeseen ”opiskelijakulttuuri on liian kosteaa” yhtyvät kaikki Kristilliset opiskelijat. Pörssi & Dumppi, Kokoomusopiskelijat ja PresSure ovat viinanjuonnin määrästä eri mieltä: yli puolet heistä kokee, että opiskelijat eivät ole liian usein kännissä.

Mites on sitten ruuan laita? Kun ehdokkailta on kysytty, kuinka usein kampuksen ruokaloissa tulisi olla liharuuattomia päiviä, lähes kaikki P & D:n ehdokkaat ovat vastanneet, että lihaa tulee olla aina ja ikuisesti! 

Viinasta eri linjoilla olleilla kristillisillä on ruuan suhteen sama maku kuin P & D:llä, liha maistuu lähes kaikille. Sama juttu kokkarien ja keskustaopiskelijoiden lautasilla. Enemmän kasvispäiviä haluaisivat kiihkeimmin Grönioni (kädet ylös, kenet yllätti?) ja Demariopiskelijat.