Olivia Aho

Jyväskylän Pitkäkatu 25:n Mäkituvalla ja Mäkitorpalla on vaiheikas historia – Pian niitä ympäröivä alue saattaa muuttua jälleen, ja se huolestuttaa osaa kaupunkilaisista

Puolen hehtaarin kokoiselle Pitkäkadun tontille on suunnitteilla asuinrakennuksia. Talojen väliin jäisivät asemakaavassa suojellut 1800- ja 1900-lukujen vaihteen rakennukset Mäkitupa ja Mäkitorppa. Samalla nyt rakennuksia vuokraavien kulttuuri- ja taidetoimijoiden pitäisi lähteä.

Ilmiöt

3.4.2023

Yliopiston salaperäinen luolasto – Vaajakosken Kanavuoressa säilytetään kulttuuriperintöä vuosikymmenten ajalta

Vaajakosken Kanavuoressa on luolasto. Kun avaa jykevän ulko-oven ja kävelee pitkää, kolkkoa käytävää pitkin, saapuu harmaalle ovelle. Sen takana, useiden tuhansien neliömetrien laajuisessa luolatilassa, on Avoimen tiedon keskus eli Jyväskylän yliopiston kirjaston ja tiedemuseon aineistoja.

Ilmiöt

20.2.2023

Avoin mieli ja tilaisuuksiin tarttuminen ovat kuljettaneet Portion Boysin laulaja Aapo Vuorta elämässä eteenpäin – ”Never say never”, entinen jyväskyläläinen sanoo

Portion Boys on ehdolla Suomen euroviisuehdokkaaksi 25. helmikuuta järjestettävässä Uuden musiikin kilpailussa. Yhtye on saanut tammikuussa julkaistusta kappaleestaan Samaa taivasta katsotaan ennätysmäärän palautetta.

Kasvo

1.2.2023

3,2 euroa, kiitos! Opiskelija-aterian hinta nousi lokakuun alussa 50 sentillä – Mitä mieltä ravintoloitsijat ja opiskelijat ovat korotuksesta?

Opiskelija-aterioiden hinta kasvoi lokakuun alussa. Taustalla on ruoan hinnan kasvu inflaation vuoksi.

Uutiset

1.10.2022

Siirry takaisin sivun alkuun