Sitsilaulut

Osa opiskelijoista haluaa uudistaa sitsilaulukirjoja, koska sanat koetaan vanhentuneiksi ja halventaviksi, mutta myös muutoksen vastustajia löytyy – Mistä sitsilaulukiistassa on kyse?

Opiskelijakulttuurin tutkijan mukaan opiskelijaliikkeen muutokset voi jakaa eri osiin aikakausittain. Keskustelua ovat herättäneet esimerkiksi sukupuoliroolit, alkoholin kulutus, vähemmistöjen asema ja intersektionaalinen feminismi.

Uutiset

8.11.2021

Sitsiohjeita ainejärjestöille pidetään hyvinä, muttei välttämättä tarpeellisina – ”Eivät saa vaikuttaa ainejärjestöjen omiin perinteisiin”

Ainejärjestöt ottavat mielellään vastaan JYYn sitsiohjeet. Samalla ne ovat kuitenkin huolissaan siitä, mitä tapahtuu ainejärjestöjen omille perinteille ja vapaudelle järjestää haluamanlaisiaan tapahtumia.

Uutiset

26.4.2018

Kommentti: Sitsikohu toi esiin opiskelijakulttuurin ruman puolen – Syrjintä täytyy kitkeä pois sitseiltä, ennen kuin se näivettää koko perinteen

Sitsilaulukohu nosti esille ongelman, joka mädättää opiskelijakulttuuria hälyttävällä tavalla, kirjoittaa Jylkkärin toimittaja Laura Kangas.

Mielipiteet

26.3.2018

Siirry takaisin sivun alkuun