Pelaaminen

Virtuaalisen tarinan synty

Pelien fiktiiviset hahmot tekevät pelaajan kautta valintoja, jotka vievät juonta kohtauksesta toiseen kohti yhtenäistä tarinaa. Videopelien tarinallisuus on Marras Mustosen intohimo. Hän on pelikäsikirjoittaja.

Ihmiset

22.3.2024

”Kaikki pelaavat”, sanoo pelitutkija – Katso Next Level -peliohjelma: Millaisia sosiaalisia ulottuvuuksia videopeleissä on ja miten pelien kehittäminen on muuttunut

Suurin osa suomalaisista pelaa jotain peliä ainakin joskus. Ohjelmassa keskustellaan pelien sosiaalisista ulottuvuuksista ja pelaamiskulttuurista.

Ilmiöt

13.4.2023

Vielä kymmenen vuotta sitten pöytäroolipelit miellettiin ”nörttien” puuhaksi – Sitten Dungeons and Dragonsin maine muuttui, ja peli on löytänyt uusia harrastajia

Dungeons and Dragons ilmestyi noin viisikymmentä vuotta sitten. Sen suosion uuteen kasvuun on vaikuttanut etenkin muuttuneet asenteet nörttikulttuuria kohtaan.

Ilmiöt

16.3.2023

Peliin häviäjät: digipeliriippuvuus on pian virallisesti sairaus, vaikka sitä on tutkittu vähän ja suppeasti

Liiallinen Runescapen hakkaaminen voi pian aiheuttaa merkinnän Omakannan diagnoosiluetteloon. Tutkijat ovat erimielisiä siitä, voiko digipeliriippuvuuden luokitella sairaudeksi.

Ilmiöt

1.2.2021

Siirry takaisin sivun alkuun