JYVÄSKYLÄN yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on valittu Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus teki päätöksen kokouksessaan 21. maaliskuuta.

Hämäläisen toimikausi alkaa Tampereella 1. kesäkuuta.

Alun perin rehtorin kauden oli ilmoitettu alkavan 1. tammikuuta 2024. Yliopiston hallitus kuitenkin aikaisti kauden alkua. Muutoin Hämäläinen olisi toiminut Jyväskylässä vuoden loppuun saakka lähtevänä rehtorina.

 

AIKAISTAMISPÄÄTÖS oli ”hyvin tuore” tieto Jyväskylän yliopiston hallitukselle, sanoo hallituksen puheenjohtaja Antti Koivula.

Koivulan mukaan hallitus päättää keskiviikkona 22. maaliskuuta ylimääräisessä kokouksessaan uuden rehtorin hausta.

Koivulan mukaan uuden rehtorin haku on pitkä prosessi, josta pitää keskustella myös yliopistoyhteisön kanssa.

 

HÄMÄLÄINEN on ollut Jyväskylän rehtorina vuodesta 2017 saakka. Toinen, kuluva kausi alkoi elokuussa 2022. Se olisi jatkunut vuodelle 2027 saakka, mutta nyt kausi jää kesken.

”On hienoa päästä osaksi Tampereen korkeakouluyhteisöä ja tuoda oma osaamiseni ja kokemukseni sen käyttöön”, Hämäläinen kertoi Tampereen yliopiston tiedotteessa.

”Avainasemassa on luoda yhteisön jäsenille toimintaympäristö, jossa he voivat edistää tieteellistä tutkimusta ja laadukasta opetusta ja viedä osaamisen sekä tiedeyhteisön että yhteiskunnan parhaaksi. Tampereen yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on korostuva rooli Tampereen seudun aluekehitykselle osaajien ja osaamisen tuottajina. Vaikuttavuuden lisäämiseksi on panostettava määrätietoisesti yhteisten ekosysteemien vahvistamiseen sekä elinkeinoelämän että julkisen sektorin toimijoiden kanssa.”

 

Kun Keijo Hämäläinen haki toista kautta Jyväskylän yliopiston rehtoriksi, hän perusteli, ettei ensimmäisten viiden vuoden aikana saa töitä valmiiksi – Nyt hän kuitenkin hakee Tampereelle: ”Ei ollut helpon pohdinnan tulos”