Leo Heinämäki

Yhden opintopisteen työpanos on noin 27 tuntia, mutta opintopisteitä voi suorittaa verkkokursseina myös alle tunnissa

Teoriassa opiskelija saa yliopistokurssin suoritettuaan kurssin työmäärää vastaavan määrän opintopisteitä. Aina opintopisteet eivät kuitenkaan vastaa työmäärää.

Ilmiöt

23.8.2023

Damn, mietti näyttelijä Elias Salonen keväällä, niin moni hänen haaveistaan oli toteutunut – Tie ei kuitenkaan ole ollut helppo

Kun Elias Salonen puhuu näyttelemisestä, hän innostuu. Kadulla hänet tunnetaan usein Aikuisten Arttuna. Pysäytetään, pyydetään kuvaan. Julkisuus ei kuitenkaan kiinnosta.

Kasvo

23.8.2023

Suomalaisen orkesterimusiikin juuret ovat akateemisessa maailmassa – Jyväskylän yliopiston Sinfis ja Puhkupillit täyttävät tänä vuonna pyöreitä

Suomalainen orkesterilaitos elää korkeakouluissa eri puolilla maata. Suurimmalla osalla yliopistoista on oma opiskelijavetoinen orkesteri tai useampi.

Ilmiöt

8.5.2023

Jyväskylästä Tampereen yliopiston rehtoriksi siirtyvä Keijo Hämäläinen tunnetaan intohimoisena suunnistajana – rastiradalla hän muisteli uraansa ja haaveili edelleen gondolihissistä

Aluksi Keijo Hämäläistä jännitti, miten hänet otetaan Tampereella vastaan. Kesäkuussa Tampereen yliopiston rehtorina aloittava Hämäläinen uskoo kuitenkin nyt, että yliopistoyhteisö antaa mahdollisuuden.

Uutiset

24.4.2023

Tekoälyn käyttö opinnoissa on lisääntynyt – Mihin kaikkeen opetettu kone pystyy?

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu sallii tekoälyn hyödyntämisen opinnoissa. Kaikissa korkeakouluissa tekoälyyn ei suhtauduta yhtä myönteisesti.

Ilmiöt

27.3.2023

Aalto-yliopistoon hakeva saatetaan hylätä, jos hän on käynyt valmennuskurssilla – Jyväskylässä vastaavaa muutosta ei suunnitella

Valmennuskurssit ovat Jyväskylän yliopiston opiskelijavalintojen palvelupäällikkö Heta Kosken mukaan "ikuisuusaihe".

Uutiset

22.3.2023

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen valittiin Tampereen yliopiston rehtoriksi – Toimikausi alkaa jo kesäkuussa

Jyväskylän yliopiston hallituksen puheenjohtaja Antti Koivulan mukaan uuden rehtorin haku on pitkä prosessi, josta pitää keskustella myös yliopistoyhteisön kanssa.

Uutiset

21.3.2023

Moni opiskelija ei tiedä, mikä JYYn hallitus on – Kuluvan vuoden aikana hallitus pyrkii vahvistamaan opiskelijoiden ääntä ja lisäämään yhteisöllisyyttä kampuksilla

Vuosittain valittavan hallituksen vastuulla on toimintasuunnitelman toteuttaminen. Suunnitelma määrittää, miten JYYtä kehitetään. Vuonna 2023 projekteja on kuusi.

Uutiset

16.2.2023

Kun Keijo Hämäläinen haki toista kautta Jyväskylän yliopiston rehtoriksi, hän perusteli, ettei ensimmäisten viiden vuoden aikana saa töitä valmiiksi – Nyt hän kuitenkin hakee Tampereelle: ”Ei ollut helpon pohdinnan tulos”

Tampereen yliopiston nykyistä rehtoria ovat kritisoineet sekä työntekijät että opiskelijat. Tampereelle rehtoriksi hakeva Keijo Hämäläinen ei pidä itseään pelastajana, mutta "jos rehtoriprofiili mätsää toimintatapojeni kanssa, se on win-win-tilanne".

Uutiset

8.2.2023

Perinteisesti keväällä järjestettävän sisäfestivaali Jyrockin uusi ajankohta on syksy – Tuore promoottori Tomas Ojapelto: ”Haluan palauttaa Jyrockiin yhdessä tekemisen”

Jyrockin järjestäminen on ollut ylioppilaskunnalle toistuvasti tappiollista. Inflaatiosta huolimatta lippujen hintaa ei haluta korottaa.

Kulttuuri

6.2.2023

Siirry takaisin sivun alkuun