TORSTAINA 24. helmikuuta 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Viikon jatkuneen sodan aikana on raportoitu sadoista kuolonuhreista ja loukkaantuneista. Jo miljoona ihmistä on paennut maasta.

Sota ja humanitaarinen kriisi on huolestuttanut ympäri maailmaa.

Miten voi auttaa?

Sitä mietittiin myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa.

 

TAPAHTUMAN nimi on мир Rauhankonsertti Ukrainan sodan uhrien hyväksi.

Konsertti järjestetään Ilokivi Venuella torstaina 17. maaliskuuta. Tapahtuman kaikki lipputulot lahjoitetaan Unicefin hätäapukeräykseen Ukrainan lapsille ja perheille. Opiskelijalle lipun hinta on kymmenen euroa, muille kaksikymmentä. Lisäksi rahaa voi lahjoittaa paikan päällä.

Alkujärjestelyt kävivät nopeasti.

JYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyysprojekti Leijan projektityöntekijä ja Muuan Miehestä tuttu Ismo Puhakka soitti tuttuja bändejä läpi, ”randomilla”. Pääsettekö paikalle, soitatteko palkatta, tällainen tapahtuma, kerätään rahaa. Miltei kaikki sanoivat kyllä. Vain yhdelle ei käynyt, oli toinen keikka sovittu.

Rauhankonsertissa esiintyvät Leppäne ja Vallitseva tilanne, Slack Bird (soolo), Joni Ekman (soolo), Jukka Nousiainen, Rock Siltanen, Muun Mies ja Risto (soolo). Lisäksi on yllätysesiintyjä, joka julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

 

мир Rauhankonsertti Ukrainan sodan uhrien hyväksi Ilokivi Venuella 17. maaliskuuta 2022.

Vapaaehtoiseksi voi hakea sähköpostitse isse@jyy.fi.