House of Gucci

Ridley Scott | Draama, jännitys |2021|164 min.
Ensi-ilta 3.12.2021.

1,5/5

 

VETERAANIOHJAAJA Ridley Scottin uraa on jo pitkään leimannut heilurimainen epätasaisuus, jossa erinomainen ja tökerö ovat vuorotelleet. Mutta näin hirveää epäonnistumista edes Scott ei yleensä käsistään päästä.

Muotitalo Guccin ja sen äveriään omistajasuvun vaiheita läpikäyvä elokuva haluaisi olla tekijänsä vastine Martin Scorsesen ohjaamille rikoksentäyteisille eepoksille. Lopputulos on vuoristoratamaisten esikuviensa vastakohta: huonokuntoisen taajamajunan seksikkyydellä varustettu köntys, joka ei osaa edes valita, minkä hahmoistaan valitsisi keskiöönsä.

Keskustelu House of Guccin ympärillä on sen ilmestymisestä lähtien keskittynyt siihen, onko elokuva campia vai vakavaa draamaa. Todellisuudessa se epäonnistuu räikeästi molemmissa. Kyseinen ristiriita tekee House of Guccista harvinaisen hauskan, mutta katsoja ei naura kertaakaan elokuvan mukana.