KYLTTI OLI kiinnitetty rakennuksiin opastavien viittojen alle Mattilanniemen kampukselle, lähelle Agoraa, maanantaina 23. elokuuta 2021.

Sinivalkoisen, kaksikielisen kyltin teksti oli ytimekäs: Teekkarikylä, Teknologbyn. Kylttiin kiinnitetyssä lapussa oli viesti, Comic sans -fontilla kirjoitettu, joka oli otsikoitu: Terveisiä Otaniemestä

Suuresti onnea uusille tekniikan fukseille. Teekkarikulttuuri on ainotlaatuinen asia! Toivottavasti aika ja aktiiviset toimijat synnyttävät myös tänne Jyväskylään uusia ja omaperäisiä teekkariperinteitä, lapussa luki.

Lisäksi kerrottiin, että apua ja ideoita ”Jyväskylän omien teekkariperinteiden käynnistämiseen” voi kysyä muilta teekkarikilloilta tai -järjestöiltä.

Ja sitten oli vielä käsinkirjoitettu teksti: P.S. Ois siistii että tää kyltti päätyis täällä 2021 aloittavien teekkareiden ainejärjestön haltuun!

 

NYT SYKSYLLÄ Jyväskylän yliopistossa tehtiin historiaa.

Vuoden 2020 heinäkuun lopulla valtioneuvosto päätti, että Jyväskylän yliopisto saa luvan alkaa kouluttaa diplomi-insinöörejä. Aiemmin tekniikan alan koulutusta ei täällä ole ollut.

Saman tien valtioneuvoston päätöksestä Jyväskylän yliopisto tiedotti aloittavansa koulutuksen, joka sijoittuu informaatioteknologian tiedekuntaan.

Jyväskylästä voi siis jatkossa valmistua tekniikan kandidaatiksi, diplomi-insinööriksi, lisensiaatiksi tai tohtoriksi yhdistämällä tietotekniikan opintoja esimerkiksi liikuntatieteiden, kielten, musiikin, talouden, kasvatustieteiden tai psykologian opintoihin.

Poikkitieteellisyydellä on yliopiston mukaan väliä.

”Jyväskylän yliopiston diplomi-insinöörikoulutus vastaa kansalliseen osaajatarpeeseen sellaisilla digitalisaation alueilla, joissa tarvitaan tietotekniikkaa, matemaattisen osaamista ja ihmistieteitä”, sanoi rehtori Keijo Hämäläinen yliopiston tiedotteessa.

 

KOULUTUSVASTUUN laajentaminen tekniikan koulutukseen on ollut yliopiston tavoite pitkään.

Tekniikan koulutus sijoittuu täällä informaatioteknologian tietekuntaan, joka on Suomen suurimpia IT-alan kouluttajia.

Tiedekunnassa opiskelee lähes 2 700 perustutkinto-opiskelijaa. DI-koulutukseen otettiin ensimmäisenä lukuvuotena eli tänä syksynä 50 opiskelijaa. Maisteriohjelma käynnistyy vuonna 2022.

 

MUTTA ENTÄ kyltin kohtalo? Sen toivottiin päätyvän teekkareiden ainejärjestölle. Sellaista ei kuitenkaan toistaiseksi ole.

Ainakin aluksi diplomi-insinööriopiskelijat ovat osa tietotekniikan ja koulutusteknologian ainejärjestö Linkki Jyväskylää, jonka tila, 30,7 neliöinen Kattila, sijaitsee Agoran C-siiven toisessa kerroksessa. Sinne kyltti myös päätyi maanantaina 23. elokuuta.

”Se on nyt hyvissä ja ennen kaikkea oikeissa käsissä”, sanoo Linkin puheenjohtaja, 3. vuoden tietotekniikan opiskelija Roope Tirronen.

Uuden opintolinjan aloittaminen on Tirrosen mielestä hieno juttu, ”mukava saada myös lisää opiskelijoita ainejärjestöön”.

Entä lahjana saatu kyltti?

”Ihan hauska juttu. Kyltti mikä kyltti.”