Pyhäjoen kunta sijjaittee Pohojos-Pohojammaalla meren rannalla, siinä Raahen ja Kalajoen välisä. Koko kyläsä on ehkä seittemän ihimistä, mutta niistäki ainaki neliä ei oikiasti ees oo ihimisiä vaan lehemiä.

Joka neliäs vuosi sinne ehkä syntyy lapsi, kaikki muut on helevetin vanahoja eläkeäijiä jotka ei tee muuta ku juo kahavia ja valittaa maahammuuttajista – vaikka ei ne ikkää oo maahammuuttajjaa ees nähäny.

Ai miten se lapsi syntyy jos on vaa vanahoja äijiä? No vitustako minä tiijän.

 

Ja ne lehemät. Koko kunta ellää niistä. Jokasesa suvusa on lehemiä – tai vähintää viis lomittajjaa. Jokanen on töissään tavalla tai toisella tekemisisä lehemien kans.

Taino ei ehkä enää; Fennovoima nimittäi älys että vitut se Olokiluoto valamistu ikinä ja päätti rakentaa uuen ydinvoimalan Pyhäjoelle.

Joku vois tietty kysyä et miks helevetisä semmone pykätään kuolevaan kuntaan (vastausta ei muuten olla saatu).

 

Oikiastihhan kysseesä on vaan Venäjän salaisen poliisin peitetehtävä – urakasa iso yhteistyökumppani on nimittäin Rosatom elikkä Venäjän valtion ydinvoimayhtiö elikkä Isä Vladimirin atomipommifirma.

Toisaalta Pyhäjoki on nii pieni kunta, että se kuolis varmaa kohta muutenki nii sama vähä kiihyttää sitä. Parin vuojen päästä Pyhäjoella nautitaan siis varmaa kolmipäisistä lehemistä, seittemänjalkasista possuista, ja radioaktiivisesta maiosta.

 

Pyhäjoella yläastejonnelasten suosikkimenopeli ei suinkaa oo viritetty mopo; se on vittu rattori. Vanaha papan lajosta ylöskaivettu ruosteinen Zetori.

Sillä sitte pärtsäillää pitkin kirkonkyllää (eli siis ehkä kolomia keskenää ristiävää tietä). Jos ne on vetäny vähä liikaa energiajuomia nii sitte perää liitetää perävaunu ja koko kaveriporukka nakataa sinne kyytii ja sitte lähetää ajelemmaa.

Ja ennenku kysytte: ei, niillä oikiasti ei oo parempaa tekemistä – luuletteko te että Pyhäjoella oikiasti ois jotaki helevetin harrastustoimintaa? Taino on sielä yks jääkiekkojoukkue, mutta siihenkää ei riitä joka ikäluokkaan pellaajia