AENA KUN ruppeen kertommaan että mistee suunnilta tänne Keski-Suommeen oon piätyny, niin alakaa hirvee selitteleminen että se on se Nilisijä siellä Pohjois-Savossa, Kuopijosta kun männöö vähän pitemmälle ja Siilinjärven ohi kun ajeloopi Nurmeksen suuntaan niin sieltähän se vastaan tulloopi.

Tahkostahan nuo kaikki viimeistään tajuaapi että mistee suunnalta sitä Nilisijän kyllää kannattaa lähtee hakemmaan.

Muaseutua ja pelttohan tuo kylänpahanen enimmäkseen on, ee tarvii keskustasta mennä kovin kaavas kun ruppee jo traktorin iäni kuulummaan ja lehemän paska haasemaan. Siitäpähän tietää aana että nyt on koti lähellä.

Eepä sitä kevväistä lannan hajua näin maetotilallisen poikana edes ossoo vihata, kun se niin kotosan hajusta tuppaa olemmaan.

 

VUAN ILIMAN tuota Tahkova ja sen suommoo turistiryssäästä ee Nilisijässäkään taetais ennää kummosesti kukkaan asustella. Viimesinä vuosinahan tuo on keskustakkii jo sen verta näivettynänä, ettei siellä oo ennee ku yks pankki ja sekkii ee oo melekein koskaan aaki.

Artomarkettihan se siellä edelleen vuan pyörii ja Kesportti, mistä suapi alennusta aena nilisijäläiset kysymättäkkii, turisteille kun myyvvään tietennii kalliimmalla.

Tahkohan se on tietennii Nilisijän ylypeys. Tämän muan kolomanneks suurin laskettelukeskus vettee sen verta porukkata että väkiluku kolominkertastuu aena hiihtolommiin aekaan. Kesällähän sitä siellä vuan jottii golohvarit kääpi, muuten aekalailla hilijasta siellä tuppaa olemmaan talaven sesongin ulukopuolella.

Vuan senhän tuo on tuonunna että Nilisijässä on edelleen oma lukio ja siellä alappihiihtäjien oma linja! Tulloo kuule ihan etelästä suakka noita kovan tason laskijoeta lukemmaan ihtensä yl’oppilaaks Nilisijän pienessä mutta piskuisessa lukiossa.

Ja onpahan siellä kulttuurinnii alalla hyvvee meeninkiä, omana lukioaekoina pyöräytettiin kolomituntinen musikaali esittee ja ihan immeiset ulukopaekkakunnilta suakka tulivat sitä ihmettelemään. Ihanpa tuota hyvvee pallautettakkii tuli.

 

VUAN EEPÄHÄN tuota ennee lukion piättötodistuksen suatua oo nuorelle ennee paljoo tekemistä Nilisijän kylillä.

Tahkolle voepi mennä töihin tahi Kaikuun mennä kaljatuopin kanssa istuskelemmaan, mutta siihenpä nuo suunnittelmat sitten parikymppiselle immeiselle jiäpi. Pittee lähtee issoon mualimmaan tahi vähinttään kaapunkiin (Kuopijjoon) josko haluais itelleensä jotakkii ammatintynkää tai tutkintoo suoritella.

Mukavoohan siellä on aena välillä käävä, varsinnii kesällä. Vuan taetaahan tuota tämmöselle korkeekouluopiskelijalle enemmän tekemistä löytyä tiältä Suomen Ateenasta.