Nyt on mahdollisuus vaikuttaa suoraan siihen, mihin jäsenmaksueurot käytetään. Edustajistovaalien ehdokasilmoituksia sekä vaaliliittojen ja vaalirenkaiden perustamisilmoituksia otetaan vastaan Ilokivellä JYYn keskustoimistossa 1. lokakuuta klo 12 asti.

Ehdokaslomakkeen voi täyttää jokainen vaaleissa äänioikeutettu, syyslukukaudelle 24.9. mennessä läsnäolevaksi kirjautunut JYYn jäsen lukuunottamatta JYYn työntekijöitä. Edustajistovaaliryhmiin pääsee tutustumaan täältä.

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, joka tekee tärkeimmät ylioppilaskuntaa koskevat päätökset ja valitsee JYYn keskeisimmät työntekijät. Se päättää JYYn säännöistä, talousarviosta, tilinpäätöksestä, lainoista ja rakentamisesta. Edustajisto valitsee myös ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajineen, JYYn toiminnanjohtajan ja toimitusjohtajan sekä Jylkkärin päätoimittajan.

Edustajisto kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokoukset ovat avoimia kaikille opiskelijoille.

 

JYYn edustajistoon valitaan 41 edustajaa vuosille 2020–2021. Ennakkoäänestys järjestetään 31.10–1.11. Varsinaiset vaalipäivät ovat 4.–6. marraskuuta. Äänioikeus on kaikilla läsnäolevilla ylioppilaskunnan jäsenillä.

Äänestys tapahtuu sähköisesti Vakka-järjestelmässä, jonne kirjaudutaan yliopiston tunnuksilla. Äänestää voi äänestyspäivinä klo 8–20 osoitteessa www.jyy.fi. Lisäksi yliopistolle pystytetään erillisiä äänestyspisteitä 30.10. ja 6.11.

Vuoden 2017 edustajistovaaleissa ehdolle oli asettunut 254 ehdokasta yhdeksästä eri vaaliliitosta. Läpi pääsi siis noin joka kuudes ehdokas. Äänestysprosentti oli viime vaaleissa 28,96.

Alin henkilökohtainen äänimäärä, jolla vuoden 2017 vaaleissa pääsi läpi, oli 22 ääntä. Pienin läpipäässeen vertailuluku oli 74,25.

 

Vuoden 2017 vaaliliittojen paikkamäärät:

 1. P&D (11 paikkaa)
 2. Alvarin Unioni (8 paikkaa)
 3. JYYn vihreät opiskelijat (7 paikkaa)
 4. Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto (6 paikkaa)
 5. Oikeat opiskelijat (3 paikkaa)
 6. Luonnontieteilijät (3 paikkaa)
 7. Jyväskylän keskustaopiskelijat (2 paikkaa)
 8. JYYn demariopiskelijat (1 paikka)
 9. JYYn liberaalit opiskelijat (0 paikkaa)

Viime vaalien vaalirenkaat:

 • Kampuksen punaiset ja vihreät: JYYn vihreät opiskelijat, Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto, JYYn demariopiskelijat
 • Järjestöjen ääni: P&D, Alvarin unioni, Luonnontieteilijät

Vuoden 2017 vaaleissa kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta:

 1. Sami Kääriäinen (Oikeat opiskelijat, 71 ääntä)
 2. Bella Forsgren (JYYn vihreät opiskelijat, 64 ääntä)
 3. Joel Saukonoja (Jyväskylän keskustaopiskelijat, 61 ääntä)