Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden pyörittämä Vappuradio tekee tänäkin vuonna ohjelmaa laidasta laitaan. Viisi vuotta täyttävää vappuradiota voi tänä vuonna kuunnella osoitteen http://www.vappuradiojkl.net/ lisäksi myös aivan tavallisesta radiosta kääntämällä nupin kohtaan 101,9 MHz, sillä juhlavuoden kunniaksi onnistuttiin saamaan FM-taajuudet.

”Kaikkien pitäisi kuunnella tätä, koska se on yliopisto-opiskelijoilta opiskelijoille. Tätä on rakkaudella tehty koko kevät ja semmosta rarea on tulossa että huhhuh. Tää on sellainen media jossa normaalit lainalaisuudet ei päde ja ihmiset saa tehdä mitä ne haluaa. Yliopisto-opiskelijan sielunmaisema tiivistettynä noin sataan tuntiin”, kuvailee radion sisältöä päätoimittaja Veera Sinervo.

Radio tarjoilee tänäkin vuonna ohjelmaa laidasta laitaan. Ohjelmistossa on mm. musiikkiin, murhiin, uskontoon, saunakulttuuriin, seksiin ja maailman paskimpaan ASMR:n keskittyviä ohjelmia. Tekijöille on annettu aika lailla vapaat kädet, joten moni ohjelma on niin räväkkää ja erikoista sisältöä, että sitä tuskin voisi muista radioista kuunnella. Radio tuntuu ja haisee vapulta monessa ohjelmassa. Toisaalta sisällössä on myös hyvin asiapitoisia ohjelmia. Se johtuu kirjavasta tekijäjoukosta.

”Tää on hieno esimerkki siitä mitä tapahtuu, kun opiskelijat laitetaan vaan yhteen kasaan ja annetaan niille vapaat kädet tehdä ihan mitä tahansa. Kiitos journalistiikan laitokselle, että mahdollistaa tämän. Ihmisten ideat ja lahjakkuus pääsee esiin ja se on hienointa”, kertoo päätoimittaja ohjelmiston sisällöstä.

”Tää on sellainen media jossa normaalit lainalaisuudet ei päde ja ihmiset saa tehdä mitä ne haluaa.”

Vappuradio alkoi viisi vuotta sitten Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijoiden projektina, jossa oli tarkoitus harjoitella radion tekemistä. Viiden vuoden aikana radiosta on tullut kuitenkin enemmän koko yliopiston juttu ja moni muukin ainejärjestö on lähtenyt vahvalla otteella tekemään radiota.

”Nyt myös uutena sisältönä nämä Vappuradion aamut joiden on tarkoitus tuoda oikeasti ajankohtaisia aiheita yliopiston opiskelijoille”, Vappuradiosta kerrotaan tämän vuoden uutuuksista. Aamuissa puidaan muun muuassa Puskaradio-ryhmien parasta sisältöä.

Vappuradiossa on myös tänä vuonna useita nimekkäitä vieraita, kuten Simo Frangén, Noora-Lotta Neziri ja saamelaisartisti Hilda Länsman. Edellisvuosina vieraina on kuultu mm. edesmennyt mäkikotka Matti Nykänen sekä rap-muusikko Pyhimys.

”Vappuaattona vieraaksi tulee itse rehtori Keijo Hämäläinen kertomaan vähän vapusta. Luvassa on ainakin lempeää roastia”, päätoimittaja kertoo vieraista.¨

Vappuradion odotetaan laajentavan toimintaansa myös tulevaisuudessa.

”Toisin kuin mikään muu suomalainen media, vappuradio on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana. Meillä on selvästi paikka yliopiston opiskelijoiden sydämessä”, päätoimittaja Sinervo hehkuttaa Vappuradion tulevaisuutta.