Jyväskylän yliopistossa tehdään maailman parasta musiikkipsykologian tutkimusta, ainakin, jos mitataan julkaisu- ja viittausmääriä.

Absoluuttisissa julkaisu- ja viittausmäärissä Suomi on tutkimuksessa sijalla kuusi, mutta väkilukuun suhteutettuna Suomi kohoaa ykköspaikalle.

Kaikista suomalaisista musiikkipsykologian artikkeleista jopa 80 prosenttia on Jyväskylästä. Yksinäänkin Jyväskylä sijoittuisi absoluuttisissa määrissä maavertailussa seitsemännelle sijalle.

 

Tuotteliaimpien musiikkipsykologien kymmenen parhaan joukossa on kaksi Jyväskylän yliopiston tutkijaa, Tuomas Eerola ja Petri Toiviainen. Eerola yltää kymmenen kärkeen myös eniten viitatuiden tutkijoiden joukossa.

Tutkimuksen eniten viitattu artikkeli on myös Jyväskylästä: Suvi Saarikallion ja Jaakko Erkkilän vuonna 2007 julkaistu artikkeli käsittelee musiikin roolia nuorten tunteidenhallinnassa.

Tammikuussa julkaistussa analyysissa mitattiin eri maiden musiikkipsykologian tieteellisten julkaisujen määrää vuosina sekä sitä, kuinka usein niihin viitataan muissa tutkimuksissa.

Tutkimuksessa olivat mukana vuosina 1973–2017 julkaistut artikkelit kolmesta alan johtavasta tutkimusjulkaisusta.