Mää oon Limingasta. Ylleesä ne jokka on sieltä kotosin väittää tulevasa Oulusta, vaikka oikiasti tulevatki Limingan lakkeuksilta. Mutta mää en viitti valehella.

Liminka on semmonen 10000 asukkaan kunta parikytä kilometriä Oulusta etelään, mutta palaveluja sielä on saman verran ku josaki ankiasa käpykyläsä.

Limingasa on jonku verran mettää ja aivan helevetin palio peltua, ja siksi sielä haiseeki monesti paskalle. Koska Liminka on entistä merenpohojaa, nii ihan sama mihin päin sattuu kattomaan nii näkkyy vaikka kuinka kauas ku sielä on niin pirun tasasta. Joskus kymmenen vuotta sitte Liminkaa mainostettiin telekkarisa Salakkarien mainoskatkolla sloukanilla ”siinä tontti, rinne loiva, Limingasta koti oiva”, mutta seki oli kusetusta ku ei sielä oo mittään rinnettä missään, ei loivaa eikä varsinkaan jyrkkää.

Koska Limingasa on niin palio peltua nii sielä tykätään hirviästi niittämisestä ja siksi Limingan urheiluseuranki nimi on Limingan Niittomiehet. Kesäsin järjestettään viikateniiton MM-kilipailut, joihin kannattaa nuoren ihimisen ehottomasti osallistua, koska sielä on tosi hyvät mahollisuuet voittaa ku suurella toennäkösyyellä oot sarjas ainua kilipailija.

Limingasa on jonku verran mettää ja aivan helevetin palio peltua, ja siksi sielä haiseeki monesti paskalle.

Liminka ei oo tunnettu oikein mistään ja se on kyllä vähän surkia juttu, ku naapurikunta Tyrnäväki on sentään pottumonopolistaan tunnettu. Mutta on Limingasa kuitenki Liminganlahti, joka on Euroopan parraimpia lintuvesiä, ja sen takia Limingan kylälle sattuu välillä ulukomaalaisiaki hortoilemmaan.

Nää varmaan luulet ettet oo ikinä käyny Limingasa, mutta jos oot ajanu Nelostietä Ouluun päin tai sieltä pois ja ehkä jopa pysähtyny kahaville Tupoksen Apsille, nii sitte oot kyllä jo tuhulannu elämästäs aika palio Limingasa olleiluun. Tuo Tuposki on nimittäin yks Limingan kylistä, vaikka ne sielä ihan ölövinä kuvittelleeki olevasa oma valtionsa.

Limingasa on parasta se, että sieltä pääsee meleko heleposti pois, joko tuota Nelostietä etelään tai pohojoseen, tai sitte Kasitietä jos haluaa länteen päin kulukia. Etelään päin mennesä meinaa vaan olla pikkusen masentavvaa, ku Limingan rajat kulukee sillain hassusti että justiisa ku luulet päässees sieltä pois niin tulleeki uuestaan Liminka-kyltti vastaan.

Sen kyltin tunnistaa siitä, että siinä patsastellee kolome valakosta kärppää, vaikka yhtään kärppää en oo Limingasa elläisäni nähäny.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Palstan kirjoituksia voi lukea myös Paska kotiseutu -nettikartalla.