Ioannis Agkopian on voittanut JYYn kv-valiokunnan Erinomainen opiskelija -kilpailun.

”Olen tosi yllättynyt, mutta tämä on kunnia”, Agkopian kommentoi.

JYYn kansainvälisen valiokunnan jakama palkinto perustettiin, jotta olisi mahdollista osoittaa arvostusta yksittäisten ihmisten saavutuksista kansainvälisten opiskelijoiden aseman parantamiseksi.

”En kyllä tähdännyt palkinnon saamiseen, olen vain käyttäytynyt toisia kohtaan samalla tavalla kuin haluaisin, että minuakin kohtaan käyttädyttäisiin”, Agkopian totesi.

Palkinnon tarkoituksena on rohkaista kansainvälisiä opiskelijoita saamaan kokemusta ja olemaan enemmän mukana kampuksen ja yliopistoyhteisön elämässä. Palkinnon antamisperusteissa Agkopiania kiiteltiin erityisesti suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden tutustuttamisesta toisiinsa erityisen aktiivisesti.

”Aktiivisuuteni ihmisten tutustuttamisessa toisiinsa johtuu siitä, että tunnen kiitollisuutta niitä mahdollisuuksia kohtaan, joita meillä opiskelijoilla on. Kiitollisuus, avoimuus, uudet ideat ja aikani käyttäminen täällä parhaalla mahdollisella tavalla ajavat olemaan aktiivinen”, Agkopian kertoi syitä toiminnalleen.