Joulukuun ensimmäisenä päivänä pääsee nauttimaan elokuvien tutuista sävelistä, kun Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit esittää For your ears only -konserttinsa.

Orkesterin kapellimestarit, musiikkitiedettä opiskeleva Saana Sutinen ja musiikkikasvatusta opiskeleva Lassi Takanen, ovat innoissaan tulevasta esityksestä.

”Päästään nyt soittamaan jotain muuta kuin joulumusiikkia syyskauden lopuksi”, Takanen kertoo.

Luvassa on monipuolinen kattaus kappaleita tunnetuista menestyselokuvista, kuten Les Miserablesista ja Myrskyluodon Maijasta. Suurten, taidemusiikkimaisten teosten rinnalle on haettu myös kevyempiä ja humoristisempia sävellyksiä.

”Siitä tuli ihan meidän näköinen ohjelmisto. Soitamme muutenkin laidasta laitaan hyvin erityyppistä musiikkia”, Sutinen hehkuttaa.

Orkesterin vahvuuteen on tulevaan konserttiin saatu myös basisti, joka luo uudenlaista soundia pohjasointiin.

Konsertin ohjelmisto muotoutui orkesterin nuotistosta löytyneiden kappaleiden pohjalta. Myös Puhkupillien jokasyksyinen viikonloppuleiri Konnevedellä tarjosi uusia ideoita.

Puhkupillit ovat suunnitelleet elokuvamusiikille omistettua esitetystä jo pitkään. Elokuvamusiikkia löytyi ohjelmistosta valmiiksi, joten siihen oli helppo tarttua.

”Aiemmin olemme soittaneet lastenkonserteissa biisejä lastenelokuvista. Sitä kautta aloimme miettiä, että voisimme soittaa myös muuta elokuvamusiikkia”, Puhkupillien markkinointivastaava ja pasunisti Satu Alatalo kertoo.

Kuluva vuosi on ollut Puhkupilleille monin tavoin antoisa. Keväällä orkesteri juhli 35-vuotista taivaltaan, ja tänä syksynä sen riveihin on kertynyt tavallista enemmän uusia soittajia ja soittimia.

“Orkesterin vahvuuteen on tulevaan konserttiin saatu myös basisti, joka luo uudenlaista soundia pohjasointiin”, Alatalo kuvailee.

Puhallinorkesteri Puhkupillien For your ears only -konsertti la 1.12 Jyväskylän Yliopiston Musica-rakennuksen salissa M103 klo 18.

Liput 15e/8 e.