Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Heidi Rättyä on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2019. SYL:n liittokokous valitsi ensi vuoden hallituksensa Espoon Otaniemessä viikonloppuna.

Englannin kieltä pääaineenaan opiskeleva Rättyä on vastannut tämän vuoden JYYn hallituksessa korkeakoulupoliittisista ja kansainvälisistä asioista.

”Mahtavaa päästä jatkamaan edunvalvontatyötä valtakunnallisella tasolla ylioppilaskunnan hallitusvuoden jälkeen. Ensi vuosi on vaalien ja hallitusohjelmavaikuttamisen vuoksi poikkeuksellisen tärkeä, ja ylioppilasliikkeen vaikuttavuutta testataan kevään aikana tosissaan”, Rättyä kommentoi.

Liittokokous valitsi tulevan hallituksen puheenjohtajaksi Sanni Lehtisen Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta. Rättyän ohella hallituksen jäseniksi valittiin Titta Hiltunen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta, Helmi Andersson Åbo Akademis Studentkårista, Kim Kujala Vaasan yliopiston ylioppilaskunnasta, Suvi Vendelin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta ja Roope Tukia Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta.

Suomen ylioppilaskuntien liitto on valtakunnallinen opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 opiskelijaa Suomessa. Kaikki Suomen ylioppilaskunnat ovat SYL:n jäseniä.

SYL:n hallitukseen vuodelle 2019 valittiin puheenjohtajaksi Sanni Lehtinen (edessä keskellä) sekä hallituksen jäseniksi (vasemmalta lähtien) Titta Hiltunen, Helmi Andersson, Roope Tukia, Suvi Vendelin, Heidi Rättyä ja Kim Kujala. Kuva: Topias Kähärä