Tänä vuonna Tanssin aika -festivaali levittäytyy Keski-Suomeen laajemminkin, sillä kymmenen tapahtumapaikan joukkoon mahtuu Jyväskylän keskustan tuttujen sijaintien lisäksi esityspaikat Äänekoskella, Joutsassa ja Jämsässä. Tanssin ajan avajaisiin Äänekosken Painotalolle järjestetään keskiviikkona 26.9. yllätysohjelmaa sisältävä bussikuljetus.

Avajaisillan varsinainen ohjelmanumero on Alpo Aaltokoski Companyn musiikin ja tanssin vuoropuheluun keskittyvä teos Ali & Alpo, joka on kiinnostavalla tavalla kietoutunut yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toinen esiintyjistä, muusikko Ali Alawad, pakeni Suomesta kaksi viikkoa ennen esityksen ensi-iltaa maaliskuussa 2017 kielteisten turvapaikkapäätösten seurauksena. Teoksessa, joka nähdään osana Tanssin aika -festivaalia kolmesti, Alawad esiintyy yleisölle videoprojisoinnin välityksellä.

Monitaiteellisuus korostuu festivaalin ohjelmistossa. Torstai-iltana 27.9. Jyväskylän yliopiston päärakennuksella nähdään Keski-Suomen tanssin keskuksen, tanssiryhmä Off/Balancen, Jyväskylän sinfonian ja Valon kaupunki -tapahtuman yhteisteos Face-to-Face. Erityisen tästä teoksesta tekee se, että sitä voi seurata joko sisätiloissa pääsymaksua vastaan tai ilmaiseksi ulkopuolelta ikkunaan heijastettavien projisointien kautta.

Esitysten lisäksi festivaaliin sisältyy muun muassa luento katutanssista ammattina, footworkin tiiviskurssi ja Alpo Aaltokosken Liikeimprovisaatiosta koreografiaksi -työpaja.

 

Kolmannentoista kerran järjestettävä Tanssin aika -festivaali valtaa kaupungin 26. -29. syyskuuta. Koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.tanssinaika.fi.