Kymmeniä ihmisiä tungeksi Rentukan pihamaalla tihkusateessa perjantai-iltana. Jos pääsi änkeämään tarpeeksi lähelle, näki, mikä sai opiskelijat niin sankoin joukoin kaivautumaan ulos yksiöistään: kaksi paijattavaa alpakkaa.

Pehmoisella villalla päällystetyt kamelieläimet olivat ehdoton vetonaula Kortepohjafestissä, joka järjestettiin Rentukassa ja sen pihalla ensimmäistä kertaa perjantaina 14. syyskuuta.

Kuorevedellä Alpakkakartanossa asustavat Galactica ja Bruno ovat kokeneita esiintyjiä, kertoo Alpakkakartanon yrittäjä Soile Hintikka-Halonen.

”Nämä kaksi antavat silittää joka kerta. Meillä on muitakin alpakoita, mutta kaikki niistä eivät sovellu tällaisiin tapahtumiin. Yksi sylkee päälle joka kerta, kun sitä yrittää lähestyä.”

Musta Galactica ja vaalea Bruno ovat kokeneita tapahtuma-alpakoita.
Alpakat olivat myös suosittuja kuvauskohteita.

Kortepohjafest järjestettiin, koska Kortepohjan asukkaille haluttiin järjestää lukuvuoden alkuun yhteinen tapahtuma. Hyvin sujunut sauna-appro keväällä loi pohjaa Kortepohjassa järjestettäville tapahtumille, kertoo Rentukan yhteisömanageri Pihla Honkaniemi.

Aluksi Kortepohjafestistä suunniteltiin paljon pienempää tapahtumaa, mutta yllättäen kiinnostusta olikin paljon ennakoitua enemmän.

”Aluksi ajattelimme, että tänne tulisi ehkä 50 ihmistä. Sitten katsoimme Facebook-tapahtumaa ja huomasimme, että siellä parisataa ihmistä kertoi osallistuvansa ja yli tuhat oli kiinnostunut”, Honkaniemi kertoo.

Kortepohjafestissä sai syödäkseen hattaraa, hot dogeja ja ranskalaisia.

Alpakoiden lisäksi Kortepohjafestissä sai syödä katuruokaa ja hattaraa sekä kuunnella neljää paikallista yhtyettä. Illan esiintyjät  Ragdolly, Coversynd Duo, Pain point ja Kortepohja Konspiracy treenaavat kaikki Rentukan bänditiloissa.

”Siellä innostuttiin kovasti, kun kerrottiin tällaisesta esiintymismahdollisuudesta. Nämä bändit ovat sitoutuneet tähän toimintaan, kun niiden jäsenistäkin iso osa asuu Kortepohjassa”, Honkaniemi sanoo.

Ragdoll aloitti illan bändien osalta.

 

Sateinen sää ei pidätellyt kortepohjalaisia. Alun perin 50 ihmisen tapahtumaksi suunnattu Kortepohjafest keräsikin paikalle huomattavasti isomman yleisön.