Harjun portaiden alapuolella alkaa olla ruuhkaa, kun yhdeksän innokasta hölkkääjää valmistautuu lähtemään Jamkon ja Jyväskylän yliopiston Korkeakoululiikunnan järjestämälle ilmaiselle tiistailenkille. Toinen lenkin järjestäjistä, Heidi Kesanto iloitsee osallistujamäärästä.

“Ensimmäisellä kerralla viime tiistaina meillä oli kolme osallistujaa, joista kaksi oli vetäjiä. Nyt meitä on jo paljon enemmän!”

Lenkkejä järjestetään joka tiistai kesäkuun puoleenväliin asti. Lähtöpaikkana toimii Harjun portaiden alapuoli Yliopistonkadulla. Nikolay Filipov  kiittelee tapahtuman matalaa kynnystä ja mukavaa lenkkiseuraa.

“Minusta hölkkääminen on nautittavampaa ja hauskempaa yhdessä, kun voimme jutella ja jakaa kokemuksiamme samalla. Yhdessä hölkkääminen on paljon enemmän kuin vain fyysisen kunnon ylläpitoa”, hän naurahtaa.

Nikolay Filipov ja Heidi Kesanto, yksi lenkin järjestäjistä, venyttelevät etureisiään ennen lenkille lähtöä.