Ei hakutuloksia.

Teksti ja kuva Niko Karvanen

Rentukkaan avataan 24/7-opiskelutila toukokuussa

Rentukan alakerran opiskelutiloista tulee ympärivuorokautiset toukokuun aikana. Tarkka ajankohta on kuitenkin vielä epäselvä, sillä yökäyttön suhteen on tehtävä selvityksiä.

”Ajankohta tarkentuu, kun ensin on selvitetty tilojen turvallisuusasiat kuntoon”, kertoo Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toimitusjohtaja Marko Huttunen.

Opiskelutilojen yökäytössä on JYYn asukasisännöitsijä Mari Lähteenmäen mukaan monia muuttujia.

”Turvallisuusnäkökohdat on otettava huomioon, sillä tilojen yöksi avaamisessa pitää ottaa huomioon muutkin toimijat kuin opiskelijat”, Lähteenmäki sanoo.

Päivisin opiskelutilat ovat avoinna kaikille, mutta tilojen yökäyttö olisi näillä näkymin mahdollista vain Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaille. Yöllä sisäänpääsy opiskelutiloihin vaatisi ylioppilaskylän avainkortin.

Lähteenmäen mukaan avainkorttien käyttö helpottaa mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelyä, sillä jokaisen kortti on yksilöity. Näin voidaan tarvittaessa tarkastaa, kenen kortilla tiloissa on käyty ja milloin.

Uudistunut Rentukan rakennus avattiin opiskelijoiden käyttöön tammikuussa. Remontin yhteydessä ravintolan alakertaan lisättiin opiskelutiloja. Joskus käyttäjiä on ollut enemmän kuin tiloihin mahtuu.

”Opiskelutilat ovat olleet todella kovalla käytöllä. Opiskelijoilta on tullut paljon palautetta, että tiloja pitäisi olla lisää. Siinä mielessä tarve ympärivuorokautisille tiloille on suuri”, Lähteenmäki sanoo.

Kesänsä kaupungissa viettävät opiskelijat voivat edistää opintojaan poistumatta ylioppilaskylästä. Rentukan opiskelutilojen on määrä olla kesäkuukausina avoinna tavalliseen tapaan.

Opiskelutilojen pidennettyä aukioloa on toivottu pitkään. Opinkivelle on suunnitteilla opiskelijoiden käyttöön tila, joka olisi avoinna klo 7–24. Päätöksiä tilan toteutumisesta tai sen avautumisajankohdasta ei vielä kuitenkaan ole.

 1. Kortepohjan asukki

  Myös kuntosali saisi olla pidempään auki!
  Nyt Rentukan salilla on kovat ruuhkat, kun DDR:n sali sulki ovensa.
  Tarvittaisiin jonkunlaista helpotusta.
  Salin aukiolo 24/7 tai pienempi talosali DDR:n kellarikerrokseen olisi oiva ratkaisu. Nyt ruuhkautumisen lisäksi on unohdettu reippaimpien voimailijoiden tarpeet, sillä Rentukan sali on hyvinvointipainotteinen.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Vanha Kantanen

  Kyllä nyt kokoomusopiskelijoiden kelpaa! Vaan terveys ja ahkeruusko muka opintojen suola.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.