Rentukan alakerran opiskelutiloista tulee ympärivuorokautiset toukokuun aikana. Tarkka ajankohta on kuitenkin vielä epäselvä, sillä yökäyttön suhteen on tehtävä selvityksiä.

”Ajankohta tarkentuu, kun ensin on selvitetty tilojen turvallisuusasiat kuntoon”, kertoo Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toimitusjohtaja Marko Huttunen.

Opiskelutilojen yökäytössä on JYYn asukasisännöitsijä Mari Lähteenmäen mukaan monia muuttujia.

”Turvallisuusnäkökohdat on otettava huomioon, sillä tilojen yöksi avaamisessa pitää ottaa huomioon muutkin toimijat kuin opiskelijat”, Lähteenmäki sanoo.

Päivisin opiskelutilat ovat avoinna kaikille, mutta tilojen yökäyttö olisi näillä näkymin mahdollista vain Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaille. Yöllä sisäänpääsy opiskelutiloihin vaatisi ylioppilaskylän avainkortin.

Lähteenmäen mukaan avainkorttien käyttö helpottaa mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelyä, sillä jokaisen kortti on yksilöity. Näin voidaan tarvittaessa tarkastaa, kenen kortilla tiloissa on käyty ja milloin.

Uudistunut Rentukan rakennus avattiin opiskelijoiden käyttöön tammikuussa. Remontin yhteydessä ravintolan alakertaan lisättiin opiskelutiloja. Joskus käyttäjiä on ollut enemmän kuin tiloihin mahtuu.

”Opiskelutilat ovat olleet todella kovalla käytöllä. Opiskelijoilta on tullut paljon palautetta, että tiloja pitäisi olla lisää. Siinä mielessä tarve ympärivuorokautisille tiloille on suuri”, Lähteenmäki sanoo.

Kesänsä kaupungissa viettävät opiskelijat voivat edistää opintojaan poistumatta ylioppilaskylästä. Rentukan opiskelutilojen on määrä olla kesäkuukausina avoinna tavalliseen tapaan.

Opiskelutilojen pidennettyä aukioloa on toivottu pitkään. Opinkivelle on suunnitteilla opiskelijoiden käyttöön tila, joka olisi avoinna klo 7–24. Päätöksiä tilan toteutumisesta tai sen avautumisajankohdasta ei vielä kuitenkaan ole.