Toukokuussa Rentukkaan avautui ympärivuorokautinen opiskelutila Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaille. Rentukan yhteisömanagerin Pihla Honkaniemen mukaan kaikki on mennyt tilojen suhteen sujuvasti.

”Ympärivuorokautinen opiskelumahdollisuus on ollut monille iloinen yllätys”, Honkaniemi kertoo.

Opiskelutilan ohella ryhmätyötila ja Rentukan ala-aula ovat olleet opiskelijoiden käytössä virallisten aukioloaikojen jälkeen.

Ongelmia yökäytöstä ei ole toistaiseksi aiheutunut. Tämä on Honkaniemen mukaan pitkälti sen ansiota, että sisäänpääsyyn vaaditaan ilta-aikaan Kortepohjan avainkortti. Lukosta voidaan nähdä, kenen avainkorttia on käytetty edellisen kerran.

Kortepohjan asukkaat ovat syksyn aikana tarttuneet mahdollisuuteen opiskella pitkälle yöhön. Lokakuun ensimmäisen kahden viikon aikana opiskelutilassa oli 165 käyttäjää kellonaikojen 20–24 välisenä aikana. Puolenyön ja aamukahdeksan välillä opiskelleita yökyöpeleitä oli tilastojen mukaan 47.

Suurimmat käyttäjämäärät ajoittuvat kuitenkin päivälle ja alkuillalle. Aamu- ja iltakahdeksan välillä opiskelutilan ovi avattiin keskimäärin 63 kertaa tunnissa. Suosituimmat tunnit olivat kello 13, 15 ja 19.