Marko Kainulainen on tyytyväinen: Hattutemppu Battle 1.5. veti Rentukkaan 264 maksanutta asiakasta.

Uusi ohjelmistovastaava Marko Kainulainen tunnetaan Rentukan Ghetto Partyista, Hattutemppu-klubista, Jyrockista ja räppikeikoilta.

Vuoden ensimmäinen Hattutemppubattle 1.5. -räp-klubi Rentukassa oli siinä määrin menestys, että seuraavana aamuna tapahtuman pääjärjestäjä Marko Kainulainen sai ystäviensä kanssa Pommissa aamuoluilla istuessaan idean: juhlistetaan klubia viikonloppureissulla Tallinnaan! Passit haettiin kotoa pikavauhtia ja lähdettiin matkaan. Kainulainen kotiutui reissulta sopivasti haastatteluun ja avaa oven yllättävän freesin näköisenä tiskiharja kädessään ja puhelin korvallaan. Säätö on jo päällä.

”Maaliskuun vika viikonloppu? Hmm… Ootapa, pitää kattoa”, puhelee Kainulainen ja availee kalenteria.

”Joo… Kyllä sen pitäisi onnistua…”

Keikkaa Rentukkaan pukkaa.

 

29-vuotias valtio-opin opiskelija päätyi Rentukan promoottoriksi sattumalta, mutta ei ilman syytä. Hän on järjestänyt tapahtumia vuodesta 2006.

”Laskujeni mukaan noin 100 räpklubi-iltaa ja ehkä 50 muuta ja parit festivaalit päälle.”

Tunnetuimpiin Kainulaisen järjestämiin tapahtumiin kuuluvat Club Persona Helsingissä sekä Jyväskylässä Ghetto Party, Hattutemppuklubi ja ”freestyleräpin Järvi-Suomen mestaruuskilpailu” eli Hattutemppubattle I syksyllä 2012.

”Battle meni kivasti: se möi Ilokiven tunnissa loppuun. Kisan voittaja Are koppasi itselleen 500 euroa ja livenä esiintyi Juju”, Kainulainen kertaa.

Nykyisen pestin kannalta merkittävä on Rentukassa viime syksynä järjestetty Ghetto Party Festivaali. Sen kahdella lavalla kuultiin kahden päivän aikana Suomi(ug-)räpin kovimpia nimiä, kuten Reilukerho-kolmikko Tuomio, Kone & Setä Koponen, Kaucas, sekä Jontti & Shaka ja Dxxxa D & Hzzztt.

Kaikkiaan artisteja oli 18, tupa täysi ja meininki harvinaisen kohdillaan.

”Sinä iltana Emppu Paananen (toinen Rentukan yrittäjistä) alkoi varovaisesti kysellä, kiinnostaisiko  minua buukata esiintyjiä Rentukkaan.”

”Melko epämuodollisten” neuvottelujen jälkeen sovittiin, että Kainulainen vastaa Rentukan ohjelmasta ainakin kevään loppuun saakka.

”Käytännössä paljon myös yhdessä Empun kanssa. Baarin profiilia pyritään hieman nostamaan ja etenkin ohjelman tasoa vakiinnuttamaan, mutta dramaattisia muutoksia ei ole suunnitelmissa”, ohjelmapäällikkö kertoo.

 

Uuden työnsä viikkotunneiksi Kainulainen arvioi etukäteen 10-20, joten gradunteon ei pitäisi olla keväällä siitä kiinni. Työaikojen arvioiminen tosin on hankalaa, koska keikkojen buukkaaminen ja klubien järjestäminen ja promoaminen on myös harrastus ja elämäntapa.

”Jonkinlainen positiivinen addiktio. Minulla on aina julisteita ja niittipyssy mukana. Ei se edes tunnu työltä.”