”Olin menossa tekemään lähetystyötä Norjan olympialaisiin vuonna 1994. Laivalla matkaseurueeni kanssa kohtasimme juopuneita ihmisiä. Rukoilimme heidän puolestaan, ja silloin tunsin Pyhän Hengen ensimmäisen kerran. Käsivarsiani alkoi nipistellä, ikään kuin minulle olisi annettu pieniä sähköshokkeja.

Kun saavuimme maihin Ruotsiin ja lähdimme ajamaan kohti Norjaa, alkoi kunnolla tapahtua. Istuessani autossa ylitseni alkoi vyöryä voimakkaita aaltoja toisensa jälkeen ja ääneni muuttui matalammaksi.

Viimeinen niitti oli matkalla löytämäni lentolehtinen, jossa puhuttiin Jeesusta vastaan. Sen nähdessäni täytyin pyhällä raivolla, ja aloin saarnata evankeliumia ympärilläni olleille ihmisille. Se oli hallitsematonta huutamista. Tunsin olevani kuin mikäkin Johannes Kastaja. Silloin tiesin saaneeni Pyhän Hengen. Se oli äärimmäisen henkinen kokemus.

Sittemmin minun on täytynyt opetella hillitsemään sisälläni olevaa voimaa. Aloin saarnata evankeliumia Jyväskylässä tuon Norjan-matkan jälkeen. Olen saarnannut kaduilla yli 20 vuoden ajan lähes päivittäin, satoi tai paistoi.

Välillä ihmettelen, miksi Jeesus valitsi minut. Miksi juuri minä palelen pakkasella keskellä pientä suomalaista kaupunkia ja kerron ihmisille Jeesuksesta? Se on mysteeri.

Aina kun minulla on vapaa-aikaa, pyöräilen Jyväskylän keskustaan auttamaan Jumalaa. Sillä ihmiset ovat hukassa.

Olen ollut kristitty vuodesta 1986 lähtien. Asuin ennen uskoon kääntymistäni Los Angelesissa, ja olin todella pahassa jamassa. Ryyppäsin ja käytin huumeita, pyörin diilereiden ja muiden kaltaisteni addiktien kanssa.

Se oli turmiollista elämää. Jossain vaiheessa tajusin, että minun on päästävä pois: pois Los Angelesista, pois siitä elämästä. Lähdin Havaijille.

Siellä kuulin Jumalan Sanan. Juttelin erään kristityn kanssa banianviikunapuun alla puolisen tuntia Jumalasta ja uskosta. Viisi päivää myöhemmin tunsin valon. Aloin jälleen hymyillä.

Lopetin päihteiden käytön, mutta todellinen kuntoutuminen pois entisestä elämästäni vei useita vuosia. Tämä kaikki lähti tuosta yhdestä miehestä, joka kertoi minulle Jumalasta. Ilman häntä olisin varmaan kuollut.

Jumala haluaa, että ihmiset pelastuisivat, mutta se ei tapahdu itsestään: ihmisten täytyy kuulla Hänen sanansa. En minäkään lähtenyt Havaijille etsimään pelastusta, mutta onnekseni se osui kohdalleni. Tutustuin siellä lähetystyötä tekeviin ihmisiin maailman eri kolkista, tapasin vaimoni ja päädyin lopulta Suomeen vuonna 1991.

Alunperin olen kotoisin Concordista, Kaliforniasta. Ammatiltani olen rakennusmaalari, ja niitä hommia teen yhä edelleen aina kun pystyn.

Olemme sittemmin eronneet vaimoni kanssa, mutta välimme ovat hyvät. Aina kun minulla on vapaa-aikaa, pyöräilen Jyväskylän keskustaan auttamaan Jumalaa. Sillä ihmiset ovat hukassa. Heidän on kuultava Hänen sanansa.”

Elantonsa David Abreu ansaitsee rakennusmaalarin hommista. Vapaa-ajallaan hän polkee keskustaan tekemään Herran työtä.

David Abreu

  • 55-vuotias kristitty katusaarnaaja.
  • Kotoisin Concordista, Kaliforniasta.
  • Tuli uskoon vuonna 1986 Havaijilla, jossa tapasi suomalaisen naisen.
  • Meni tämän naisen kanssa naimisiin ja muutti Jyväskylään vuonna 1991.
  • Omien sanojensa mukaan koki Pyhän Hengen ensimmäisen kerran ruotsinlaivalla vuonna 1994.
  • Saarnannut evankeliumia Jyväskylän kaduilla 20 vuotta.
  • Ammatiltaan rakennusmaalari.