Jyväskylän yliopiston projektitutkija Juhana Saloselle on myönnetty Vuoden viittomakieliteko -tunnustuspalkinto. Palkinnon myöntää Kuurojen Liitto.

Salonen kirjoitti työtiiminsä kanssa syksyllä 2017 julkaistun kirjan Viiton – olen olemassa. Kirjassa Salonen käsittelee kasvuaan identiteettinsä kanssa kamppailleesta nuoresta kulttuuristaan ylpeäksi, viittomakieliseksi aikuiseksi.

Palkinnon perusteluissa Kuurojen Liiton hallitus kiinnitti erityistä huomiota kirjan tavoitteisiin muuttaa yhteiskunnallisia asenteita.

”Kirjassa viittomakieliset nähdään kieli- ja kulttuuriryhmänä muiden kielivähemmistöjen rinnalla. Teos on tietopaketti viittomakielisyydestä, kuurojen maailmasta ja sen rikkaudesta sekä viittomakielisyyden hyödyistä eri elämäntilanteissa”, kerrotaan Kuurojen Liiton tiedotteessa.

Palkinto myönnettiin maanantaina 12.2., jolloin vietetään viittomakielen päivää.

Lue Jylkkärin 1/2018 henkilöjuttu Juhana Salosesta: ”Meidän pitää koko ajan olla todistelemassa ja kamppailemassa näiden asioiden puolesta”