The Florida Project

Sean Baker | 2017 | 111 min
Ma 26.2. klo 18.00

Vahvan Tangerinen ohjannut Sean Baker ampuu täysosuman uudella elokuvallaan The Florida Project, joka sijoittuu kauniin rupuiseen vuokra-asuntolaan Disney Worldin varjossa. Vierestä lentää helikoptereita ja parempaa väkeä käy lomailemassa naapurissa jatkuvalla syötöllä, mutta Hailey ja hänen tyttärensä Mooney eivät ole osa tätä maailmaa.

Elokuva keskittyy paljon lasten hauskaan ja viattomaan elämään, vaikka samaan aikaan kaikki aikuiset näkevät, että tässä elämässä joillakin on heikompi aloituskäsi kuin toisilla. Oscar-ehdokkuuden napannut Willem Dafoe nähdään asuntolan managerina, joka on jokseenkin ainuita vastuullisia aikuisia asuntolan lasten elämässä. Erittäin tunteisiin menevä teos eriarvoisuudesta, isot peukut ylös.

Arvosana: 5/5