Yliopistojen tes-neuvotteluissa työnantajajärjestö Sivistystyönantajat ovat hylänneet sovittelija Janne Metsämäen  sovitteluesityksen. Järjestön tiedotteen mukaan esitys ei huomioinut riittävästi työnantajien tavoitteita ja tilannetta.

Sivistystyönantajat kertovat yliopistojen toimintakyvyn, henkilöstön määrän ja toiminnan laadun varmistamisen pakottavan huomioimaan talouden realiteetit palkankorotuksissa.

Hylkäyksen myötä palkansaajajärjestöt Pardia, Juko ja JHL toteuttavat Helsingin yliopistossa lakon keskiviikkona 28. helmikuuta klo 00-24. Jyväskylän yliopiston lakkopäällikön Pekka Lumelan mukaan Jyväskylässä järjestetään tukimielenilmaus Helsingin lakolle.

”Klo 10-14 välisenä aikana kierretään kävellen yliopistoa kuudessa eri pisteessä. Jos sinä aikana on opetustehtäviä, niin ne ja muut velvollisuudet on hoidettava ennen kuin tilaisuuteen voi osallistua”, Lumela kertoo. Samanlainen tuen ilmaus toistetaan viikon päästä uudelleen, jos neuvotteluissa ei olla edetty.

Lisäksi palkansaajajärjestöt ovat laajentaneet lakkovaroituksen koskemaan kaikkia Suomen yliopistoja. Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi ovat lakossa 14. maaliskuuta, jos neuvotteluissa ei olla siihen mennessä päästy sopuun.

Oikaisu ke 28.2. klo 8.40: Tukimielenilmauksen aikana ei voi olla pois opetustehtävistä, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti väitettiin.