Ei hakutuloksia.

Teksti Niko Karvanen

Helsingin yliopiston lakko toteutuu, Jyväskylässä keskiviikkona tukimielenilmaus – lakkovaroitus laajennettu kaikkiin yliopistoihin

Jyväskylässä lakkoillaan keskiviikkona 14. maaliskuuta, jos neuvotteluissa ei synny sopua. Kuva: Matti Parkkinen

Sivistystyönantajat hylkäsivät tiistaina sovittelijan esityksen riittämättömänä. Palkansaajajärjestöt puolestaan antoivat uuden lakkovaroituksen koskemaan kaikkia Suomen yliopistoja.

Yliopistojen tes-neuvotteluissa työnantajajärjestö Sivistystyönantajat ovat hylänneet sovittelija Janne Metsämäen  sovitteluesityksen. Järjestön tiedotteen mukaan esitys ei huomioinut riittävästi työnantajien tavoitteita ja tilannetta.

Sivistystyönantajat kertovat yliopistojen toimintakyvyn, henkilöstön määrän ja toiminnan laadun varmistamisen pakottavan huomioimaan talouden realiteetit palkankorotuksissa.

Hylkäyksen myötä palkansaajajärjestöt Pardia, Juko ja JHL toteuttavat Helsingin yliopistossa lakon keskiviikkona 28. helmikuuta klo 00-24. Jyväskylän yliopiston lakkopäällikön Pekka Lumelan mukaan Jyväskylässä järjestetään tukimielenilmaus Helsingin lakolle.

”Klo 10-14 välisenä aikana kierretään kävellen yliopistoa kuudessa eri pisteessä. Jos sinä aikana on opetustehtäviä, niin ne ja muut velvollisuudet on hoidettava ennen kuin tilaisuuteen voi osallistua”, Lumela kertoo. Samanlainen tuen ilmaus toistetaan viikon päästä uudelleen, jos neuvotteluissa ei olla edetty.

Lisäksi palkansaajajärjestöt ovat laajentaneet lakkovaroituksen koskemaan kaikkia Suomen yliopistoja. Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi ovat lakossa 14. maaliskuuta, jos neuvotteluissa ei olla siihen mennessä päästy sopuun.

Oikaisu ke 28.2. klo 8.40: Tukimielenilmauksen aikana ei voi olla pois opetustehtävistä, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti väitettiin.

  1. Pekka Lumela

    OIKAISUPYYNTÖ YLLÄ OLEVAAN ARTIKKELIIN:
    Opetustyöstä ei voi olla pois, vaan ne täytyy hoitaa normaalisti. Jos on kokonaistyöajassa, niin vapaa-ajalla voi osallistua mielenilmaisuun.

    Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *