Kiihkeä uskonpuhdistus

Kai Sadinmaa – Ilmestyskirja (INTO)

Radikaalipappina ja kirjailijana tunnetun Kai Sadinmaan teos Ilmestyskirja ei jää sisällöltään dramaattisen nimensä varjoon.

Kirja on kiihkeä uskonpuhdistus, dystopia, jossa pahiksen rooli on jaettu tasaisesti niin eliitille, päättäjille, kuin fasisteillekin. Sadinmaa omistaa kuitenkin kokonaisen luvun kirjastaan tolkun ihmisille, maltilliselle enemmistölle, joka tämän kauhukuvan mahdollistaa ja joita ilman holokausti tai mikään muukaan kansanmurha ei olisi ollut mahdollinen.

Teksti on hyökkäävää ja osin erittäin yleistävää, mutta kirjailijan saarnaavaan tyyliin se sopii erinomaisesti. Kirja on raadollinen kuvaus nyky-yhteiskunnasta ja lähitulevaisuudesta, mutta lopussa pilkahtaa myös toivo ja usko siihen, että ihmiset yhdessä voivat nousta vastarintaan ja pysäyttää vihan leviämisen.