Pistän itseäni tuhannetta kertaa neulalla, ja merkki on vasta puolittain haalareissa.  Näin muistelen fuksisyksyni ensimmäistä ja viimeistä ompeluhetkeä. Kolmesta merkistä on enää jäljellä muutamasta langasta roikkuva Pikachu.

Jos välttämiskäyttäytyminen kohdistuu lankaan ja neulaan, on edettävä vaihtoehtoisten tekniikoiden maailmaan.

 

Scotchin luja yleisliima

Liimakiinnitys eli haalarihäpeä avaa pelin. Noin 10 minuutin kuivumisaika ja miellyttävä liiman tuoksu ansaitsevat pisteensä.

Lisäksi jälki oli siistiä muutamasta valumatipasta huolimatta. Lopputulos veti siis vertoja ompelulle, mutta silti liimaan jäi kysymys: Kestääkö se tulevan ajan hampaat, kostean menon ja neljä vuodenaikaa?

Muutama haastattelu kertoo synkkää tarinaa. Liima ei kuulemma satavarmasti kestä rankimpia tanssiaskeleita, jos jalat vispaavat vuoden jokaisissa bileissä. Toisaalta viisaan habituksen omaava maisteri ehdotti, että liiman merkki on se juttu.

Itselleni riitti kuitenkin jo yksi häpeällinen kiinnitys.

Arvosana: 3/5

 

Kumppani

Tuttavallisemmin ulkoistaminen. Tämä on viisas valinta, jos ei ole aikaa, taitoa tai viitseliäisyyttä.

Vastapalvelukset selkähieronnan, tiskaamisen tai ruoanlaiton merkeissä eivät vaikuta lainkaan kohtuuttomilta, kun miettii, kuinka vähän näihin palveluksiin liittyy teräviä neuloja.

Voi kuitenkin olla, ettei se elämänkumppani löydy tavallisen lankakaupan vierestä, vaikka kuinka yrittäisit luoda palavaa ensisilmäystä. Ja mistä edes tiedät, onko hän valmis todistamaan rakkauttaan ompelemalla haalarisi täyteen erimuotoisia kangaspaloja.

Nii’in, et mistään.

Arvosana: 4/5

 

Niittipyssy

Tästä hyvin uugeestä kiinnitysmetodista sain vain toisen käden tietoa. Kehuina olivat muun muassa nopea kiinnitysnopeus ja rakennustyömaallinen ote kangaspalojen parissa työskentelyyn.

Jälki ei kuitenkaan välttämättä miellytä, jos ei ole vahvasti metalliin päin. Estetiikkaan vaikuttaa myös tuleva ruoste, joka etsii ikävästi asuinsijaa niiteistä.

Ehkä niitinreijät haalareissa antaisivat kuitenkin tanssijaloille uusia tuulia.

Arvosana: 2/5

 

Teippimagneetit

Ehdottomasti omaperäisin keino kiinnittää merkkejä. Voimakas magneetti asetetaan merkin taakse ja peitetään vahvalla teipillä. Vastaavasti haalarin sisä- tai ulko-osaan asetetaan magneetti, joka teipataan niin, että merkki ja haalari kohtaavat.

Innostuin tästä ideasta eniten, mutta valitettavasti karu todellisuus iski idealismia palleaan. Magneetit tulevat turhan kalliiksi, sillä ne maksavat enemmän kuin itse merkit. Toisaalta halvemmat budjettimagneetit eivät selviytyisi edes ensimmäisistä kolmioista, saati kaikista opiskeluvuosista.  

Vaikka haluaisinkin vain huokaista, niin en sulkisi maagista magneettia kuitenkaan kokonaan pois pelistä. Kyllähän nyt ainakin fuksit menisivät ymmälleen, kun vaihtaisin yllättäen haalarimerkkien paikkoja.

Arvosana: 1,5/5