Autotallin kolhuiset kuninkaat

The Toxics: The Toxics (Blast of Silence Records & Beast Records)

Parin vuoden takaisen EP:n ja kokoonpanomuutosten jälkeen The Toxics lyö albumin tiskiin. Avausraita Secret potkaisee levyn vastustamattomasti liikkeelle. Bändin selkärankana on 60- luvun ärhäkkä esipunk ja kolhuiset garage-soundit.

Levyä määrittävät hypnoottisesti takovat rummut, kiusoittelevan lyhyet kitarasoolot ja tunnetta pursuavat vokaalit. Nämä kitarasärön voimasta tärisevät rakkauslaulut ovat halkeilevan asfaltin peittämille kaduille, loppunsa edessä säriseville hehkulampuille tahmaisten lattioiden baareissa ja keikoilla hikoillessa levinneiden silmärajausten kantajille.

On sääli, jos komeasti kaikuva True Believers ei päädy radiosoittoon. Rajusti hiuksia heilututtava Dying Slow sekä herkän väliosan sisältävä The Last Train nousevat suosikeiksi. Talkin’ About You sekä It Ain’t Easy, jossa kitarasoolostuntin kaahaa vaihtoehtomusiikin pataässä Ville Valavuo, jäävät takuuvarmasti soimaan päähän.