Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu etsii valokuvaustaitoista kongressiavustajaa kesäkuussa järjestettäävään European Business Ethics Network EBENin kongressiin. Valokuvaajan työehdot ja palkkaus ovat herättäneet ihmetystä sosiaalisessa mediassa. Sulantoblogin aiheeseen liittyvää Facebook-päivitystä on maanantaiaamuun mennessä jaettu lähes 150 kertaa.

Ilmoituksen mukaan neljän päivän työstä tarjotaan kongressiavustajalle työtodistuksen ja ruokapalkan lisäksi 30 euron lahjakorttia yliopistokauppa Soppiin ja Keskisuomalaisen lehti- ja digitilausta kuukaudeksi.

Kongressiavustajan tulisi olla käytettävissä tapahtuman aikana lähes koko päivä. Jatkuvaa läsnäoloa ei vaadita, mutta valokuvaajalta toivotaan tilannekuvia tärkeimmistä tilaisuuksista yliopiston markkinointia varten.

Kongressiin järjestelyistä vastaava professori Anna-Maija Lämsä pahoittelee työpaikkailmoituksen huonoa muotoilua ja siitä syntyneitä väärinkäsityksiä.

”Tarkoitus ei ollut palkata ammattivalokuvaajaa koko kongressin ajaksi”, Lämsä sanoo.

Lämsän mukaan kongressiavustajalle on töitä 4-6 tuntia kahdessa eri iltatilaisuudessa. Työstä maksetaan myös tuntiperusteinen palkka, joka on yliopiston palkkataulukon mukaan noin 10 euroa tunnilta.

Kongressiavustajan ottamia kuvia on Lämsän mukaan tarkoitus julkaista tapahtuman aikana sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kuvia saatetaan käyttää EBENin omilla verkkosivuilla.

”Yliopiston viestintäpalvelut ovat kongressissa ottamassa virallisia valokuvia esimerkiksi yliopiston markkinointitarkoituksiin. Emme ole etsimässä ammattivalokuvaajaa kongressiavustajaksi”, Lämsä täsmentää.

Lämsä huomauttaa, ettei ilmoituksessa sinänsä ole mitään omituista, sillä kongresseissa on tapana käyttää opiskelijoita avustajina.