Ei hakutuloksia.

Teksti Nimetön kirjoittaja

Tältä LSD tuntuu

Kokeilin pari päivää sitten LSD:tä. Pelkään, että osa lukijoista haluaa pelkästään tuon tiedon perusteella lopettaa lukemisen ja leimata minut narkkariksi. Siksi haluan selittää taustojani.

Ei, en käytä säännöllisesti mitään päihdyttäviä aineita, en edes kahvia tai alkoholia. Huumeiden laillistamisesta minulla ei ole vahvoja mielipiteitä mihinkään suuntaan.

Miksi sitten kokeilin LSD:tä? Suurin syy oli varmaankin uteliaisuus. En halunnut luottaa pelkkiin muiden trippiraportteihin, vaan testata ainetta itse saadakseni varmaa tietoa.

 

Huumeiden tilaaminen netistä oli yllättävän helppoa. Kotimaasta tilattu lähetys putosi postiluukusta jo muutaman päivän odottelun jälkeen. Viime lauantaina puoli kuuden aikaan otin 125 mikrogrammaa LSD:tä yksiössäni.

Kokonaisuudessaan LSD:n vaikutus kestää noin 12 tuntia, mutta se alkaa hyvin hitaasti. Vasta vajaan parin tunnin jälkeen huomasin ajatteluni muuttuvan nousuhumalaisemmaksi. Samalla alkoivat ensimmäiset näkökentän muutokset, jotka näkyivät lähinnä pienenä välkkeenä ja suorien viivojen kaartumisena. Tunsin oloni todella hyväksi, joten päätin poistua asunnoltani ja suuntasin Laajavuoren metsiin. Siellä LSD-trippi saavutti huippunsa.

LSD tuo monelle mieleen värikkäät sateenkaarikuviot, mutta ainakin omalla miedolla annoksellani väriloiste jäi tätä vaatimattomammaksi. Näkökenttäni kyllä muuttui merkittävästi, mutta enimmäkseen kyse oli siitä, kuinka kehoni viestit ja omat tulkintani ympäristöstä alkoivat muuttaa näkymää. Esimerkiksi puiden pulssi ja tärinä saivat selityksensä, kun tajusin niiden olevan visuaalisia versioita sydämeni sykkeestä ja lihasteni tärinästä.

Toivon, että tämä kirjoitus auttaisi edistämään avointa ja faktapohjaista huumekeskustelua.

LSD-trippi on hyvin kokonaisvaltainen kokemus, jonka kuvailuun on vaikea löytää sanoja. Aistit alkavat poimia ja korostaa yksityiskohtia, joita ne eivät ennen huomanneet.

Merkittävin muutos tapahtuu kuitenkin ajattelussa ja tietoisuudessa. Normaalisti emme tule pohtineeksi, kuinka aivojemme automaattiset taustaprosessit ohjaavat meitä ja ylläpitävät minuuden illuusiota. LSD:n vaikuttaessa näitä mielen mekanismeja on helpompi havaita.

Tässä tilassa LSD tarjoaa alustan omien asioiden käsittelyyn. Kun ilmansuunnat katoavat ja nykyhetki irtoaa menneen ja tulevan jatkumosta, elämäänsä voi työstää aivan uudella tavalla. Se, mitä itse kukin kohtaa matkallaan, riippuu täysin henkilöstä ja tämän pääkopan sisällöistä. Itse pystyin kohtaamaan esimerkiksi omia pelkojani ja häpeääni ilman, että tavallinen ahdistus olisi estänyt ajatusten kohtaamista.

 

Hyvän vertauksen mukaan meditointi, terapia ja hypnoosi vastaavat hidasta kiipeämistä vuorenhuipulle. Niiden rinnalla LSD on avaruusraketti, jonka hallitseminen on haastavampaa. Vaikka oma kokeiluni olikin onnistunut, en todellakaan väitä, että LSD sopisi kaikille – etenkään ilman turvallista ympäristöä ja opasta.

Monet huumeiden riskit ovat todellisia, mutta niin ovat myös tutkimuksissa osoitetut hyödyt. Omien mielipiteiden järkkymätön lukitseminen ja huumeista keskustelu pelkältä tunnepohjalta ei mielestäni johda parhaisiin ratkaisuihin. Siksi toivon, että tämä kirjoitus auttaisi edistämään avointa ja faktapohjaista huumekeskustelua.

 1. anonyymimies

  ah jyväskylä, vanha suomen lsd pääkaupunki (näin siis 90-luvulla)!
  LSD:tä en suosittele psykedeliasta kiinnostuneille, parempiakin tajusteita kun on saatavilla. Taikasienet ovat vaikutukseltaan minusta miellyttävämpiä; trippi kestää kuutisen tuntia ja sen jälkeen pääsee nukkumaan, toisin kuin LSD-tripillä. Ajatukset eivät surraa vaan ajattelu on järjestyneempää.
  Tuosta matkan hallinnasta piti kommentoida että ideana ei olekaan hallita ja kontrolloida vaan hyväksyä ja vastaanottaa kaikki mitä matkalla tulee vastaan. Oman pään sisältöähän se on. Torjumisesta ja takertumisesta seuraa ongelmia ja kärsimystä, niinkuin arkitajunnan tasollakin varmasti moni tunnistaa asian olevan.
  Se hienous näissä tajusteissa on että niitä ei voi käyttää kuten alkoholia eli viikonloppuisin, niitä kokeillaan vähän aikaa, joitakin kertoja ja sitten lopetetaan (loppuu luonnostaan). Ehkä sitten viidentoista vuoden päästä taas uudestaan. Tehkääpä sama alkoholin kanssa!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Divine Moments of Truth

  Minulle on kertynyt kokemuksia erilaisista psykedeeleistä 18 vuoden ajalta. Käyttö ei ole ikinä ollut jatkuvaa vaan välissä on saattanut olla vuosia tai kuukausia. Pitää kehittää itselleen kunnon kriisejä, joita pääsee sitten avaamaan psykedeelien avulla. LSD:n perusvaikutusta voisin kuvailla sanalla selkeys. Se on kuin olisi enemmän hereillä kuin hereillä ollessaan. LSD on filosofisempaa ja analyyttisempää kuin esimerkiksi sienet. Kokemukset on usein olleet luonteeltaan mystisiä ja saattaa olla rankkoja. Joskus olen itkenyt vuolaasti ja samalla tuntenut äärimmäistä kiitollisuutta siitä, että saan olla elossa ja rakastavien lähimmäisteni ympäröimänä. Joskus tunsin kuinka puhdas rakkaus virtasi lävitseni ja ajattelin tämän rakkauden itsessään olevan Jumala.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. tatu

  Hyvä kirjoitus. Päihteistä (ja jopa osasta lääkkeistä) ja huumepolitiikasta keskustelu on mennyt ihan mahdottomaksi: jos vaikka joku alkaa eduskunnassa puhumaan huumeista ilman, että fanaattisesti tuomitsee ne täysin ja kaikki niihin littyvän, hänet leimataan huumemyönteiseksi.

  Toisaalta, sitten on tämä toinen ääripää, etenkin pilvenpolttajat, jotka selittelevät ettei kannabiksesta ole mitään haittaa kaikille vastaantuleville, vaikka he oikeasti selittelevät sitä itsellensä, oman elämänsä samalla alkaen murentua.

  On tärkeää, että laittomista aineista voidaan keskustella avoimesti.

  Mielestäni esimerkiksi huumausaineen käyttörikos on täysin turha; oikeusministeriön ohjeen mukaan jos henkilöllä on mukana joko vähäinen määrä, tai mietoa huumausainetta, hänen kohdallaan pitäisi tehdä syyttämättäjättämispäätös. No, näin ei käy, kun poliisi kirjoittaa into piukalla käyttörikossakkoja, jotka sitten sosiaalitoimi ja diakonia maksavat.

  Eihän ihmistä voi tuomita etenkään siitä, että on sairas, kuten Addiktit ovat.

  No. Kuitenkin. Kiitos kirjoituksesta. Otahan seuraavalla kerralla reilu 300 mikrogrammaa, niin pääset tutkimaan paremmin itseäsi. Josko vaikka ensivuonna.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Lsd -kokeiluni

  Kaverini kertoi, että oli ottanut kaksi sokerinpalaa. Ne taisivat olla 120mikkisiä kummatkin. Olen 15 vuotta vanha poika, ja todella kokeilunhalunen olen aina ollut.

  Minäpä sitten halusin sitäkin kokeilla, joten ostin 20 eurolla kaverilta sokerin palan, jossa oli myös 120 microgrammaa.

  Kävelimme noin 45 minuuttia, kunnes huomasin, että ääneni alkoi kaikumaan. Tajusin siinä heti, että vaikutus oli alkanut. Kävelimme toiset 45 minuuttia ja olin hetki sitten huomannut vaikutuksen alkavan toimimaan todella hyvin. Söin Taffelin Fireballs -sipsejä ja joka kerta kun purasin niitä, niin tuntui vähän kutittavalta, mutta myös puutuneelta hampaissa.

  Ensimmäiset 6 tuntia meni hyvin ja oli todella hauska trippi. Olin mennyt noin kolmen jälkeen kotiin. Oli tiistai-ilta kun otin sen sokerin. Kello oli 18:49, kun otin sen. Menin 22:30 -aikoihin kotiin. Menin suoraan huoneeseeni. Katsoin ikkunasta ulos, niin kaikki paikat valuivat.

  Pidin sitten omaa kivaa siinä 1h, kunnes otin puhelimen, ja aloin kuuntelemaan musiikkia. Puhuin kaverini kanssa hetken aikaa puhelimessa, kunnes minulle alkoi huono trippi. Pelkäsin, etten pystynyt hengittämään automaattisesti. Hengitykseni periaatteessa lamaantui siinä ja hengitin tosi vaikeasti ja kovaäänisesti.

  Hetken päästä tajusin, että pystyinkin hengittämään normaalisti ja menin vessaan kuselle. Katoin peiliin ja näin itsessäni demonin. Olin kalpea ja minulla oli todella isot pupillit, sillä minulla on normaalisti todella isot aina. Aloin pelkäämään itseäni ja yritin saada sitä ”demonia” itsestäni hakkaamalla pois. Hakkasin itseäni leukaan ja tajusin samalla olevani hullu. Sekin paniikki loppu äkäseen.

  Minun trippini kesti 13h 30min suunnilleen. Aamulla koulussa olin ollut koko viikon apulaisrehtorin huoneessa, sillä olin pelleillyt hieman tunneilla. Pelotti vähän, huomaako hän, että olen vähän sekasin. Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin ja sain hyvän muiston tripistä. Se jäi mieleeni hyvin.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Mikhail

  Kiltti poika ja kaikki hyvin, mut joku jännitys aina kiehto ja mikä on jännittävämpää kuin hyppy pimeeseen kuiluun uskoen että siellä on turvaverkko alhaalla odottamassa.. vai onko? ”No vittu katotaan” Mä hyppäsin sokeena ja uhmakkuutta sinne ”kaninkoloon” syvemmälle ja syvemmälle kunnes ei enää siinä hämmennyksen keskellä tajua kuka on ja ovatko muistot totta, onko mikään totta…? Ja niin helvetin jälkeenjääneeltä kuin kuulostaakin, niin toi kokemus.. En ois jättäny väliin;) *Blink & Vink*

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 6. JanO

  Artikkeli on jo vanha internetvuosissa mutta kultaa siitä huolimatta. Liian vähä on ihmisille oikeaa tutkimusta saatavilla, ja liikaa propagandaa sen tilalla. Kiitos!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.