Korkeakoululiikunta ottaa vuoden 2017 alusta käyttöön kuntosalitarran. Tarra oikeuttaa käyttämään Monitoimitalon ja Kortepohjan kuntosaleja.

Syksyllä 2016 korkeakouluopiskelijat eivät ole saaneet erillistä alennusta Monitoimitalon salille, ja keväällä salikäynnistä piti maksaa kahden euron kertamaksu.

”Kävijämäärät putosivat Monitoimitalolla, ja meillä putosi liikuntatarrojen myynti”, Jyväskylän yliopiston liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino kertoo.

Vielä vuonna 2015 Monitoimitalon salille pääsi liikuntatarralla ilmaiseksi.

Kevään 2017 kuntosalitarra maksaa 35 euroa, ja se on voimassa 31.8.2017 saakka. Lisäksi Monitoimitalolle täytyy lunastaa 7 euron hintainen panttiranneke. Kuntosalitarran lisäksi myyntiin tulee uusi yhdistelmätarra, jolla pääsee sekä ryhmäliikuntaan, palloiluvuoroille että kuntosaleille. Kevään yhdistelmätarra maksaa 60 euroa.

Myös vanhanmallinen ryhmäliikunta- ja palloilutarra pysyy korkeakoululiikunnan valikoimassa.

Syksyllä ostetulla koko vuoden ryhmäliikunta- ja palloilutarralla ei pääse Monitoimitalon salille, mutta Kortepohjan salille pääsee, kun hakee Sopista ovikortin. Uusia tarroja voi ostaa verkkokaupasta ja noutaa yliopistokauppa Sopista 12. joulukuuta alkaen.

Uuden kuntosalitarran käyttöönoton taustalla on Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen solmima sopimus.

Sopimuksen mukaan yliopistoliikunta maksaa salin käytöstä kaupungille 40 000 euroa.