Liikunnan rakennuksen salin aukeamisen jälkeen yliopiston opiskelijoilla on tarjolla useampia kuntosaleja, joita voi hyödyntää joko opiskelijakortilla tai liikuntatarralla maksutta.

Yliopistoliikunnan liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino kertoo liikunnan kuntosalista tulleen palautteen olevan yleisesti tyytyväistä. Ennen vuodenvaihdetta avattu sali saatiin käyttöön pääasiassa aikataulun mukaan.

”Painonnostoon tarkoitetut pientavarat tulivat toiselta toimittajalta ja viipyivät matkalla, mutta muut laitteet saatiin ajoissa.”

Liikunnan salin käyttöönotto on siis sujunut pääasiassa hyvin. Uusitulle salille on jo kuitenkin ehditty esitettämään joitakin toiveita.

”Osa haluaa radiota ja TV:tä, osa ei. Valtaosalla opiskelijoista on kuitenkin älypuhelimet, eli nappikuulokkeet käyttöön”, Mörä-Leino toteaa.

Suurimmat ongelmat liikunnan salilla liittyvät tällä hetkellä vapaiden painojen äänekkääseen pudottamiseen. Käyttäjät ovatkin toivoneet, että painonnostoalusta korjattaisiin.

 

Kun liikunnan rakennuksen remontti oli valmistunut, yliopistoliikunnalla valmistauduttiin Kortepohjan ylioppilaskylässä sijaitsevan kuntosalin käytön vähenemiseen. Valinnanvaran lisäntymisestä huolimatta käyttöaste on kuitenkin pysynyt suurena.

”Kortepohjan sali näyttää vakiinnuttaneen paikkansa. Sillä on käyttäjiä, jotka käyttävät salia vastuullisesti”, Mörä-Leino kertoo.

Kortepohjan kuntosalin tilojen sopimus on toistaiseksi voimassa. Sen kohtalo riippuu tilapalveluiden ratkaisuista ja siitä, pysyvätkö salin laitteet kunnossa ja O-rakennus pystyssä.

Mörä-Leino kertoo, että Kortepohjan kuntosalilaitteita huolletaan jatkuvasti. Esimerkiksi salin verhoilua on uusittu.

Viime vuonna jaettujen korttien perusteella Kortepohjan salilla on noin tuhat käyttäjää.

 

Monitoimitalon sali on yksi suosituimmista kaupungin ylläpitämistä kuntosaleista. Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Pekka Sihvosen mukaan monnarin salia kehitetään yhdessä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kanssa.

”Salin tarkoitus ei ole olla kaupallisen kuntosalin kaltainen, vaan sen kehittämisessä huomioidaan myös alueella toimivien urheilujärjestöjen tarpeet.”

Viimeaikaiset kalustohankinnat ovat painottuneet Aalto-Alvarin punttisalin uudistamiseen. Lisäksi Graniitin kuntosalia on paranneltu. Kuntosalien taso on Sihvosen mukaan hyvä. Laadukkaimmat laitteet löytyvät tällä hetkellä Aalto-Alvarista.

Kuntosalien kalustukseen tai tilanahtauteen väsyneille Sihvosella on hyvä neuvo.

”Kannattaa olla yhteydessä oppilaitokseen. Laajennamme mielellämme opiskelijakortin käyttöoikeutta, jos tahtoa löytyy.