Marjukka Mattila opiskelee Jyväskylässä valtio-oppia ja kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriopintoja.
Marjukka Mattila opiskelee Jyväskylässä valtio-oppia ja kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriopintoja.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ehdokas Marjukka Mattila on valittu Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Mattilan mukaan OLL:n puheenjohtajan pestissä on kyse pitkälti valtakunnan tasolla tapahtuvasta edunvalvonnasta.

Kauden aikana ajankohtaisiksi tulevat esimerkiksi liikkuvampaan opiskelupäivään tähtäävän Liikkuva koulu -hankkeen laajeneminen peruskouluista toiselle asteelle ja korkeakouluihin. Lisäksi OLL muun muassa kampanjoi kuntavaalien aikaan yhdessä muiden liikunta-alan järjestöjen kanssa.

Puheenjohtajana Mattila haluaa kehittää korkeakoululiikunnan yhdenvertaisuutta niin eri kaupunkien kuin yksittäisten opiskelijoidenkin välillä. Kaikissa korkeakoulukaupungeissa ei ole esimerkiksi Jyväskylän korkeakoululiikuntaa vastaavia palveluita, ja toisaalta kehitettävää löytyy myös meiltä.

”Korkeakoululiikuntapalvelut ovat Jyväskylässä erittäin hyvällä tasolla, mutta kuitenkin vain alle puolet Jyväskylän opiskelijoista ovat palveluiden käyttäjiä”, Mattila kertoo.

Kauden aikana onkin tarkoitus esimerkiksi tehdä tutkimusta siitä, mikä motivoisi opiskelijoita liikkumaan.

OLL on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvontajärjestö, joka edustaa kaikkia korkeakouluopiskelijoita.