1. Parisuhteen puinti

Nyt sinulla on puoli tuntia aikaa soittaa se puhelu, joka on jäänyt roikkumaan liian pitkäksi aikaa. Rassaako puolison tunnekylmyys tai suoritus makuuhuoneessa? Kerro hänelle tunteesi.

Parisuhdeterapeutit kannustavat ihmisiä puhumaan tunteistaan. Puoli tuntia lounasjonossa riittää pitkäänkin keskusteluun. Voitte käydä läpi sen saman riidan, joka tuntuu jatkuvan aina uudestaan ilman loppua. Keskity intiimeihin yksityiskohtiin.

 

2. Kuorolaulun stemmojen harjoittelu

Jyväskylä on kuorolaulun pääkaupunki. Seminaarinmäen mieslaulajat ja muut ryhmät ovat nostaneet Suomen Ateenan kartalle. Huipulle ei kuitenkaan pääse ilman kovaa harjoittelua.

Jonossa ehdit hyvin harjoitella omia stemmojasi.

Vieruskaverit kertovat varmasti mielellään mielipiteensä edistymisestäsi, kun olet luikauttanut saman kymmenen sekunnin mittaisen laulunpätkän toista sataa kertaa.

 

3. Tanssiaskelten harjoittelu

Voit kokeilla Riverdance-tyyliä tai steppiä. Kirjaston aulan lattian vahaus sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Avoimen aulatilan akustiikka vie rytmikkään askelluksesi myös toisen kerroksen työtilaan, jossa graduntekijät saavat nauttia osaamisestasi.

Vältä kuitenkin liikaa liikkumista vaativia koreografioita, jottei se takana seisova sääliö vie paikkaasi jonossa.

 

4. Kynsilakan poisto / muu haiseva toiminta

Tuliko aamulla turhan kiire? Jäivätkö kynnet hoitamatta? Ruokalan jonossa ehdit laittaa asian kuntoon. Poista ensin vanha kynsilakka.

Älä välitä voimakkaasta kemikaalien hajusta. Muut jonottajat ymmärtävät varmasti, että kauneuden takia täytyy tehdä uhrauksia.

Viimeistele lounastauon muodonmuutos uudella kynsilakalla. Muista ojennella käsivarsiasi korostetusti, kun katselet työsi jälkiä ja odottelet lakan kuivumista.

 

5. Täydellisen duck face -kuvan ottaminen

Voit käyttää jonotusajan tehokkaasti oikeanlaisen Tinder-kuvan ottamiseen. Käytä kättä tai hommaa selfiekeppi. Huulet mutrulleen ja muut jonottajat kuvaan taustalle. Voit tehdä kuvista myös kivan kollaasin, jossa takanasi seisovien ihmisten kyrpiintymisen määrä nousee jokaisen ottamasi töröhuulikuvan jälkeen.

Tietenkin voit myös pelata Tinderin läpi jonottaessasi. Ehkäpä saat mukavaa lounasseuraa.

 

6. Kiroilu ja v*tutuksen ilmaisu

Ketuttaako? Kiristyykö pinna? Nouseeko verenpaine, kun mietit, miksi vain toinen linjasto on auki, vaikka jono ulottuu ulko-oville saakka?

Ei hätää. Selviät tilanteesta, kunhan muistat olla patoamatta tunteita sisääsi. Kiroile siis antaumuksella. Hauku koko tilanne alimpaan helvettiin ja muista tuhahdella ärsyttäviä ääniä voimasanojen välissä. Yritä aloittaa valitukseen keskittyvä keskustelu vieruskaverisi kanssa.

 

7. Venäläinen jonotus

Käytä jonotusaika tutustuaksesi vieraaseen kulttuuriin. Venäläinen jonotus -metodi toimii seuraavalla tavalla: Kun saavut jonoon, kysy edessä seisovalta ihmisiseltä, voiko hän pitää paikkaa sinulle. Poistu sitten paikalta vaikkapa lehtisaliin ja palaa jonoon juuri, kun sinulle varattu paikka on pääsemässä linjastolle.

Muista, että menetelmä vaatii toimiakseen isomman joukon ihmisiä. Voit kokeilla tätä kavereidesi kanssa! Näin voit tuoda muiden jonottajien tylsään hetkeen hiukan kulttuuria ja piristää kaikkien päivää.