paskismasatonni

Meikäläin ei kyl puhu mitää Kuusaan murretta yhtää, se on aivan saletti juttu. Kyrsii ku kaikki keksit on Kuusaal piparei. Mite helvetis ne voi olla piparei ku piparit on niit mitä syyää jouluna!? Hermot menee.

Ero kuusaalaisen ja kouvolalaisen välil on se, et kuusaalaiset käy töis ja kouvolalaiset toimes. Poliittiin kartta kuo hiukka erilain ku Kusis on tehaspaikkakunta. Tosin, ei taija koht pumaska enää rullaa muual ku kämpil paskapaperitelinees, ku laittavat isot konglomeraatit tehtait kii. Siirtyvät Brasiliaa viljelee sokeriruokoo. Vissii jotai biohommii on kyl tulos Kymmenedaalii, mut ei ainakaa Kusikselle. Ainoot biohommat meilpäi löytyy Eerolanväylält ja Vuorikadun takahuoneest.

 

Joskus kakaraan pöllin tsygän Siwan pihast ja polin sen seuraavaan aamuun takas siihe telineesee ku tuli jotaa omantunnontuskii. Oli pakko pääst Heinosenkujalle kiireel, tais olla laskuhumala. Vihaan kesää.

Koulus olin Naukion yläasteel. Jengi veti sassee vessas ja kaveri piirs koko pesiskentän levysen sladdin sil kalkkikärryl liikkatunnil. Sai tunnin. Mie ja sit jostain kans sain. Jälkäs valvoja hiillosti ni joku oli vaa et onksul joku ongelma min kaa?

Höyläs tein skedelle boksii ni joku tuote-esittelijä tuli kysyy et mitä teet ni sanoin et ruumisarkkuu. Lähti jonnee menee siit sit eikä sit jätkää sejjälkee enää näkyny.

 

Penis joutu muuttaa keskustast pois. Nyt sen paikal ojjoku naantalilain snägäri, jonka kliinisis sisätilois katto on korkeel ja tolu haisee. Sen meikä vaa sanon, et ei tiiä kakaralaumat tänäpäivänä mitää pytyn hoonaamisista ja lihiksistä pakkases rasvanäpein syötynä. Me sentää kuunneltii Jukka Poikaa sillon ku se laulottä lattial on kasa tuhkaa.

Tuhkast puheenollen, tais palaa joku baari keskustas sillon skidinä. En muista et oisin koskaa nähny nii paljo porukkaa Kuusaal ku mitä sillon ku mentii aamul naapurin jätkän kans kattoo niit sammutustöit. Varsinain yleisöryntäys. Vappumarssinkii osallistujamäärä jäi kakkoseks.

Mut mikä mie oon Kuusaast puhuu, meikä ennoo asunu siel varmaa kymmenee vuotee.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Täältä löydät kaikki palstan kirjoitukset.