Syksy toi muutoksia Seminaarinmäen kampuksen ruokapaikkoihin. T-rakennuksen Tiliasta ei saa enää opiskelijahintaista ruokaa. Kirjaston Cafe Libri on lopettanut toimintansa ja kirjastosta löytyy nykyään lounasravintola Libri.

Ravintola Libri toimii kirjaston ensimmäisen kerroksen tiloissa, jotka palvelivat viimeksi ravintola Ilokiven väistötiloina. Ravintola avasi ovensa torstaina 1. syyskuuta. Aluksi sieltä sai lounasta vain opiskelijahintaan.

 

Maanantaina 5. syyskuuta ravintola avattiin myös henkilökunnalle ja muille ruokailijoille. Muutokseen päädyttiin, kun tuli ilmi, että ravintoloissa asioi esimerkiksi pariskuntia, joista toinen on opiskelija ja toinen henkilökuntaa.

”Päätettiin, ettei tehdä asiaa liian monimutkaiseksi”, ravintoloita pyörittävän Sonaatin toimitusjohtaja Arto Maijala sanoo.

Ravintola Libristä saa lounasta arkisin kello 10.30– 14.30.

 

Tilia muutettiin henkilöstöravintolaksi, koska sen tilat eivät sovellu suurille ruokailijamäärille yhtä hyvin kuin esimerkiksi uuden ravintola Librin tilat.

Se, ettei ravintola Tiliasta saa opiskelijaruokaa, tuli Jylkkärin tietojen mukaan yllätyksenä osalle asiakkaista. Sonaatin Maijalan mukaan asiasta on tiedotettu muun muassa yliopiston sähköisiä kanavia pitkin, ja ilmoituksia on myös ravintolasaleissa ja ilmoitustauluilla kaikissa Sonaatin toimipisteissä.

 

Entisen Cafe Librin tiloista on syksyn aikana tulossa rento työskentelytila. Yliopiston tilapalvelut selvittää parhaillaan opiskelijoiden ja kirjaston toiveita työskentelytilan suhteen. Suurta remonttia tiloihin ei tehdä, koska kirjastorakennus odottaa peruskorjausta. Myös vanhoja kalusteita säilytetään.

”Ainakin osa vanhoista pyöreistä pöydistä ja raidallisista tuoleista jää tilaan. Niissä on tunnearvoa ja historian havinaa”, yliopiston tilapalvelupäällikkö Timo Piispanen kertoo.

Kahvila aloitti toimintansa kirjaston alakerrassa 1980- ja 90-lukujen taitteessa. Sitä ennen kahvila löytyi kirjaston toisesta kerroksesta.