Mietoa paprikaa, ei sen enempää

Red Hot Chili Peppers: The Getaway (Warner)

Red Hot Chili Peppersin nykytuotannosta on vaikea puhua mainitsematta entisen kitaristin John Fruscianten jättämää aukkoa. Fruscianten korvaaja Josh Klinghoffer on toiminut yhtyeen kitaristina jo vuodesta 2009, mutta moni vanha fani ikävöi edelleen Fruscianten tarkan ja ikimuistoisen kitaroinnin perään.

Nykykokoonpanon toinen albumi The Getaway onneksi osoittaa, että Klinghofferille on löydetty paikka bändissä. Edellinen levy I’m With You kun kuulosti vielä siltä, että kappaleet kaipaisivat Fruscianten kitaraa. Nyt Klinghofferin tapa rakentaa äänimaisemia melusta ja melodioista toimii selvästi paremmin.

Ongelma on enää siinä, etteivät uudet sävellykset yllä yhtyeen huippuvuosien tasolle. The Getaway on edelleen hyvä levy, jossa on pari erinomaistakin biisiä, muttei valitettavasti enempää.