Hyvä opiskelija! Näinä sekavina aikoina jokaiselta sosiaalisen median käyttäjältä vaaditaan pakollisena suorituksena Hyvä ja rakentava nettikeskustelukulttuuri -kokonaisuus. Kronologisesti etenevä peruskurssi noudattaa osapuilleen kaikkien maailman keskustelujen kaavaa.

 

Sinulle, hyvä lukija, tarjoan sen nyt vapaina yleisopintoina.

1. Valitse aluksi ajatuksillesi joko ärsyttävyyteen asti huoliteltu ja hillitty esitystapa tai roiski kirjaimia ja välimerkkejä vapaasti estradille. Kysy eeik ö sulla oo muuta arvosteltavaa,, kuin mun kirjoitus tyyyli ha ha aha ha, kun vastustaja hiiltyy sekavaan ulosantiisi. Hah aha ah loppuko pojalta sanottava?1?!? he eheee,,!111!!

2. Harkitse, mikä nimitys osuu vastapeluriisi tiukimmin. Tytöttely, pojittelu, yleisemmin ”voi kuules lapsukainen” -puhuttelu tai muu toiminta- tai ymmärryskykyyn viittaava toimii ruoskan lailla. Ethän sinä vielä mitään voi ymmärtääkään, lapsonen.. Tämä vaatii taustatyötä, joten googlaa, kaivele ja googlaa lisää.

3. Vihollisen argumentoidessa asiaansa tekeydy tyhmäksi. Voisitko selittää ajatuksesi? En ymmärrä. Pyydä perusteluja myös maa kiertää aurinkoa -tason väitteille varsinkin silloin, kun tiedät asianlaidan itsekin. Jos toinen hermostuu ja kutsuu sinua typeräksi, syytä tätä vihamieliseksi ja kykenemättömäksi reiluun argumentaatioon.

4. Epäile aina Illuminatia, turvapaikanhakijoita, valtion propagandakoneistoa tai USA:n pankkisalaliittoa. Kaikki on globaalin rahajärjestelmän aivopesua. Voittajat kirjoittavat historian, tämä on rakennettu todellisuus. Keino on aukoton, sillä toisen epäillessä järkiperäisyyttäsi voit aina palata kohtaan 2.

5. Mikäli argumenttisi perustellaan virheelliseksi, kerro vastaavien tapahtumien tai asioiden olevan silti todellisia. Onnea, sait nyt osoitettua mitättömän palasen omassa maailmassasi ”vääräksi”. Harmi, että olet kykenemätön näkemään kokonaiskuvaa. Muistuta kohdasta 4.

6. Jos oma sanottavasi loppuu, katoa paikalta. Ennen poistumistasi voittajana heitä vielä ilmoille jokin käytyyn keskusteluun relevantisti liittymätön linkki tai ajatus. Kuvamanipulaatiot tai huijaussivustojen ”uutiset” sopivat tähän parhaiten. Enkä edes sitä paitsi vaivaudu enää puhumaan kanssasi, koska kohdat 1-5.

7. Vituttaako? Voit hykerrellä tyytyväisenä, sillä keskustelukumppanillasi luultavasti keittää ennen sinua.