Unohdetun historian oppitunti

Jonathan Lyons: Viisauden talo – Länsimaiden arabialainen perintö (Into)

Länsimaat eivät aina ole olleet tieteellisen kehityksen eturintamassa.

Jos edellinen lause tuli sinulle yllätyksenä, Jonathan Lyonsin kirja on hyödyllistä luettavaa. Jos tiesit Euroopan takapajuisesta historiasta jo ennestään, kirja ei välttämättä opeta sinulle paljoakaan uutta.

Viisauden talo on tarinallista historiankerrontaa, jota on ajoittain vaikea seurata. Nimien, paikannimien ja vuosien sekamelska jättää lukijan helposti hämmennyksiin. Toisaalta kirjasta löytyy joitakin mielenkiintoisia tiedonmurusia (osaatko paikantaa arabifilosofi Averroëksen kuuluisasta Ateenan koulu -maalauksesta?).

Historian harrastajalle kirja sopii hienosti. Muiden lukijoiden kannattaa miettiä opukseen tarttumista tarkkaan.