Kysyimme opiskelijoilta, kummalle laidalle yliopistomaailma on poliittisesti kallellaan.

img_5279

Riitu Pirkkalainen, 21,
yhteiskuntapolitiikka
”Ainakin sanoisin, että meidän piirissä, eli yhteiskuntatieteellisessä, on enemmän vasemmistolaisuutta. Mutta aika paljon se varmasti riippuu tiedekunnasta. Esimerkiksi kauppakorkeakoulun puolella ollaan ehkä sitten enemmän oikeistolaista.”

 

 

img_5298

Aarne Urvas, 21,
liiketalous (Helsingin yliopisto)
”Tosi vaikea sanoa Jyväskylän yliopistosta. Mutta näkisin, että tämä riippuu paljon opiskeltavasta alasta. Pääpainotteisesti sanoisin, että yliopistomaailma on enemmän vasemmistolainen. Teknillisissä korkeakouluissa ollaan sitten enemmän oikealla.”

 

 

img_5307

Henrik Hietamäki, 22,
tietojärjestelmätiede
”Riippuu tiedekunnasta. Meidän tiedekunta on mielestäni pääasiassa keskustan ja oikeiston välimaastossa. Humanistinen tiedekunta on nähdäkseni vahvasti vasemmistolainen.”

 

 

 

img_5285

Jenna Reunanen, 20,
yhteiskuntapolitiikka
”Meillä on paljon enemmän vasemmistolaisesti ajattelevia opiskelijoita. Muista tiedekunnista minulla ei ole kovinkaan hyvää käsitystä. Meillä vasemmistolaisuus näkyi ainakin edustajistovaaleissa viime syksyllä.”

 

 

img_5301

Mari Kivijärvi, 25,
kirjallisuus
”Oma piirini on enemmän vasemmistolainen. Minulla on paljon humanistisia aineita opiskelevia kavereita ja aika paljon vasemmistolaiset mielipiteet pääsevät esille. Ehkä mielipiteet muuttuvat, kun liikutaan tuota mäkeä alaspäin. Ehkä mulla on tässä sellainen vihervasemmistokupla.”

 

 

img_5310

Riku Rytkönen, 24,
erityispedagogiikka
”Onpa hankala kysymys. Melkein tekisi mieleni sanoa mielipiteeni vasemmistosta. Arvioisin, että ehkä hiukan enemmän vasemmistolaista tämä yliopistomaailma. Omassa oppiaineessani on paljon vasemmiston kannattajia. Helsingin hippikupla puskee läpi aika vahvasti.”

 

 

img_5288

Darja Urvas, 19,
sosiaalityö
”Aika paha kysymys. Vaikea sanoa. Jos pitäisi jotain sanoa, niin arvelisin, että vasemmistolainen. Ehkä se näkyy vähän tuolla hallintopuolella.”

 

 

 

img_5318

Aku Nordling, 24,
aikuiskasvatustiede
”On kyllä tosi vaikea kysymys. Enpä ole aikaisemmin tätä edes huomannut pohtia. Meidän tiedekunta on aika pieni ja tällaista eroa on ehkä vaikea huomata. Ehkä kuitenkin hiukan enemmän vasemmistolainen. En näe mitään suuria eroja.”

 

 

img_5325

Juuso Sääksvuori, 26,
kemia
”Nyt on kyllä vaikea kysymys. Ehkä mä sanoisin, että hiukan enemmän vasemmistolainen. Meidän ainejärjestön puolella ollaan ehkä pikkuisen oikeammalla. Se näkyy ehkä tuossa opettajien ja opiskelijoiden yhteistyössä. Tämä on kyllä ihan mututuntuma.”