Joululahja perheelliselle (tai sitten ei)

Adam Mansbach: Nyt vittu syö (Into)

Toimittaja-kirjailija Adam Mansbachin ensimmäinen kirja Nyt vittu nukkumaan käsitteli vastahakoisen lapsen nukuttamista. Miehen uusin teos pureutuu vastentahtoisen lapsen syöttämiseen. Tai niin otsikon perusteella voisi luulla.

Kirja koostuu muutamasta hauskasta kuvituksesta ja parista runosta, jotka tuntuvat menettäneen jotain käännöksen myötä. Noin viidessä minuutissa läpiselattava teos on ehkä tarkoitettu jonkinlaiseen pienten lasten vanhempien itseterapiaan. Tämä tavoite jää kuitenkin hyvin kaukaiseksi haaveeksi.

Teos sopii ehkä lahjaksi tuttavallesi, jolla on pieni lapsi. Varaudu kuitenkin, että saat saman kirjan (siis todellakin saman kappaleen) lahjaksi muutaman vuoden päästä, kun itse saat perheenlisäystä.